Eliza vangt hoog de bal na een schot
Eliza vangt hoog de bal na een schot A. Verschoor

HKC 4 punten los na zwaarbevochten winst in Kamerik

10 oktober 2021 om 15:28 Sport Deel je nieuws

Al vroeg in het duel keek het door BMN De Klerk en Klop Watersport gesponsorde team tegen een 0-3 achterstand aan. Het eerste doelpunt voor HKC kwam met de 3-1 op naam van Eliza Roest. Vrijgelaten door zijn heer, welke samen met zijn vakmaat de vrije bal van Mark Klop probeerde te verdedigen, profiteerde Eliza van dichtbij. SDO/Fiable bleef echter de bovenliggende partij en liep volkomen terecht verder uit naar een 6-1! voorsprong.
Al vroeg in de wedstrijd moest een time-out aangevraagd worden door HKC om het ritme van de thuisploeg te breken en de eigen ploeg weer op de rails te krijgen. Met een raak afstandsschot bracht Mark Klop met zijn eerste doelpunt het verschil hierna terug naar 4. Via een strafworp kon SDO/Fiable weer tot scoren komen en bracht het de 7-2 op het scorebord. Via rake schoten van Danny den Dunnen en Mark Klop kon HKC tot 7-4 terug komen. Na de 8-4 voor SDO waren het Corné Troost, Danny den Dunnen en Mark Klop welke HKC weer helemaal terugbrachten in het duel.
Onder leiding van de sterk spelende Danny den Dunnen bleef HKC nu wel in het spoor van de thuisploeg en bij 12-12 was het duel qua stand weer gelijk. Door het benutten van een korte kans onder de korf was het SDO/Fiable welke met een 13-12 voorsprong de kleedkamers voor de rust mocht opzoeken.

Brutaal nam SDO/Fiable na rust opnieuw een voorsprong: 14-12. Het eerste HKC doelpunt komt aansluitend aan de openingsgoal op naam van Veerle Havelaar die van afstand binnen schiet. De 15-13 van SDO zal naar later blijkt al vrij vroeg in de 2e helft het laatste doelpunt voor de thuisploeg te zijn. Captain Corné Troost en invaller Sanne Langedoen die na een sterke actie Danny den Dunnen vrij zet om van dichtbij vrij te scoren brengen de stand in evenwicht. Veerle Havelaar schiet hierna HKC voor de eerste maal op een voorsprong. Fenna Zwang komt Nadhie den Dunnen vervangen en laat zien weer terug te zijn op haar oude “DeetosSnel niveau”. Na het eerst missen van een strafworp en het ontvangen van de gele kaart staat Mark Klop op en schiet de 15-17 binnen. Helaas moet Mark kort hierna het veld verlaten met een vervelende blessure aan zijn schouders/sleutelbeen na een val in het voor veld. Zijn directe tegenstander krijgt na deze actie ook de gele kaart getoond. Hopelijk voor Mark Klop een blessure zonder te veel ernstige gevolgen. De weer zeer sterk ingevallen Sanne Langedoen heeft met 2 doelpunten het laatste woord en brengt de eindstand op 15-19.