River Trotters-BS Leiden
River Trotters-BS Leiden Richard van Hoek Fotografie

River Trotters dames 1 wint haar eerste thuiswedstrijd

11 oktober 2021 om 11:36 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM De basketbaldames van Hoek en Blok formatie hebben zaterdag 9 oktober hun tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld thuis in sporthal de Wielewaal. De tegenstander was BS Leiden VSE2.

De wedstrijd werd gestart met Samantha, Karin, Jovana, Esmee en Marjoleine. Door een mooie openingsscène wist Marjoleine de eerste punten op het scorebord te zetten. Het eerste kwart leek veelbelovend te starten met een 19-5 voorsprong na 7 minuten te spelen. Na nog wat mooie acties naar het bord van Evianne en schoten van Marion, Joëlla, Samantha en Karin sluiten ze de eerste periode af met 27-7 in het voordeel van de Hoek en Blok formatie.

Het tweede kwart beginnen de River Trotter dames goed. Er wordt hard gewerkt en door de full court verdediging weten ze steals te pakken waardoor ze uit lopen. Met nog een mooi afstandsschot van Esmee en een felle actie van Lisanne gaat de Hoek en Blok formatie met 39-18 de rust in.

In het derde kwart nam de coach van BS Leiden een time-out. Blijkbaar heeft hij zijn dames fel toegesproken en gezegd dat ze moesten redden wat er nog te redden viel. De dames van BS Leiden speelden dit kwart feller en wisten vaker dan ooit in deze wedstrijd het netje te vinden. Maar door mooie steals van Evianne en Joyce wisten de dames van River Trotters zich weer te herpakken

Ook het vierde kwart is River Trotters de betere partij. Hard werken wordt beloond met een terechte overwinning. De Hoek en Blok formatie wint met 73-39.

De dames hebben nu twee weken rust, zodat zij zich volledig kunnen focussen op de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Rowic uit Dordrecht op zaterdag 30 oktober om 16.00 uur in sporthal de Wielewaal.