Levi Suiker en Alexander Margarita in de achtervolging op VVAC
Levi Suiker en Alexander Margarita in de achtervolging op VVAC Teus Stam

Hardinxveld trekt overwinning op VVAC naar zich toe

17 oktober 2021 om 15:48 Voetbal Deel je nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de vierde competitieronde stond voor Hardinxveld de uitwedstrijd bij VVAC op het programma. Met drie verliespunten achter op de verrassende medekoploper werd het in Ottoland een boeiende en sportieve derby. Na een half uur opende de ploeg van trainer Richard den Ouden de score en bezegelde een kwartier voor tijd de overwinning met een fraaie 0-2.

In de openingsfase bood de thuisclub het initiatief aan Hardinxveld, dat moeite had om daarmee in de wedstrijd te komen. Daar tegenover was VVAC gevaarlijk voor het doel met een voorzet die door alles en iedereen werd gemist en een open kans die doelman Sidney Batenburg met de vuisten pareerde. Na een klein half uur was het toch Hardinxveld dat de score opende na een voorzet van Aron Eijkelboom, die Johan Woltman uit de draai precies in de hoek mikte.

Na deze 0-1 bij rust moest VVAC meer van eigen helft komen en dat bood Hardinxveld ruimte om het spel verder naar zich toe te trekken. Door de inzet van beide ploegen bleef het duel levendig, maar hield Hardinxveld een veldoverwicht en kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Met nog een kwartier te spelen werd de wedstrijd in het slot gegooid door een uitbraak van Hardinxveldspits Robin Peursem. Op aangeven van Johan Woltman schudde hij in de diepte de VVAC verdedigers van zich af en liet de 0-2 net onder de lat achter doelman Mathijs de Hoop binnen ploffen. Hardinxveld consolideerde de voorsprong in de slotfase.

Door deze verdiende overwinning heeft Hardinxveld zich met negen punten uit vier duels naast VVAC aangesloten bovenin de ranglijst, achter de koplopers De Alblas en DFC met tien punten.
Komende zaterdag 23 oktober staat voor Hardinxveld de thuiswedstrijd tegen middenmoter Lekkerkerk op het programma. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.