Pieter Kroon en Johan Woltman belagen Lekkerkerk aan de middenlijn
Pieter Kroon en Johan Woltman belagen Lekkerkerk aan de middenlijn Teus Stam

Hardinxveld wint met ruime score van Lekkerkerk

24 oktober 2021 om 14:38 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft tegen middenmoter Lekkerkerk met een ruime score van 6-0 de overwinning voor eigen publiek glans gegeven. Een sterke openingsfase van de ploeg van trainer Richard den Ouden leverde bij rust al een 3-0 voorsprong op, waarna Hardinxveld uit de vele kansen in het tweede deel die marge verdubbelde.

Hardinxveld maakte een vliegende start en opende de score al na drie minuten. Johan Woltman bediende Robin Peursem, die voor het doel vrij kon uithalen langs de Lekkerkerkdoelman. Hardinxveld hield druk op de tegenstander en dat had na ruim een kwartier opnieuw resultaat. Op aangeven van Aron Eijkelboom na een corner prikte Pieter Kroon voor het doel de 2-0 binnen. Daarop volgde een grote kans bij een uitbraak van Lekkerkerk, maar die  werd gepareerd door de uitkomende Hardinxvelddoelman Sidney Batenburg. Na een kopbal van aanvoerder Vincent van Lopik die voorlangs het doel van Lekkerkerk schampte, was zijn pass even later wel loepzuiver in de loop van Robin Peursem. De Hardinxveldspits omspeelde de doelman beheerst en bepaalde daarmee de ruststand op 3-0.  


TEGENSTAND GEBROKEN In het tweede deel was de tegenstand van de bezoekers gebroken en kon Hardinxveld zich in de eenzijdige wedstrijd verder uitleven om de uitslag meer glans te geven. Uit een halve omhaal raakte Robin de Boon de lat en lepelde Johan Woltman een afvallende bal precies in handen van de keeper. In de drukte voor het doel verdween een inzet van Aron Eijkelboom via een eigen speler wel in het doel van de gasten. Na deze 4-0 bracht invaller Aldo Tagliasacchi nieuw elan en schoot na een vloeiende combinatie de 5-0 fraai bovenin de kruising. Ook invaller Alexander Margarita genoot van de vrijheid en dat leverde hem driemaal een rijpe scoringskans op, maar zijn vizier stond niet op scherp. In de slotminuut volgde toch nog de 6-0 toen Adi Jogic de bal breed gaf voor de voeten van Aldo Tagliasacchi, die zo vrij voor het doel de eindstand bepaalde .


Door deze vierde overwinning op rij klimt Hardinxveld naar de tweede plaats op de ranglijst, met een punt achterstand op koploper DFC. Komende zaterdag 30 oktober staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd bij hekkensluiter Schoonhoven op het programma.     

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Lex de Gier ontsnapt in duel met Lekkerkerk
Aanvoerder Vincent van Lopik speelt de bal op Jesper Buist
Hardinxveldspits Robin Peursem (15) op weg naar het doel van Lekkerkerk
Alexander Margarita (9) wacht voor de muur van Lekkerkerk
advertentie
advertentie