Afbeelding
SGP Hardinxveld-Giessendam

Arjan Meerkerk beoogde wethouder SGP

26 oktober 2021 om 07:25 Politiek

HARDINXVELD-GIESSENDAM Raadslid Arjan Meerkerk wordt de nieuwe wethouder namens de SGP, mocht die partij na de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw deel uitmaken van het Hardinxveldse college van burgemeester en wethouders. Het lokale bestuur van de SGP zal hem tijdens een ledenvergadering op donderdag 4 november als kandidaat-wethouder voordragen.

door Ward den Besten

De SGP-leden wordt dan ook gevraagd in te stemmen met Meerkerk als lijsttrekker voor de verkiezingen in maart 2022. De 39-jarige Meerkerk is sinds 2014 fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad. Acht jaar eerder nam hij voor het eerst zitting in de raad. Naast zijn werkzaamheden als raadslid, is Meerkerk in het dagelijks leven onderwijsadviseur bij Driestar educatief, een reformatorische onderwijsorganisatie.

De huidige wethouder van de SGP is Theo Boerman (62). Hij heeft eerder dit jaar aangegeven te willen stoppen om gezondheidsredenen. Boerman is sinds 2006 wethouder. Daarvoor was hij 16 jaar raadslid namens de SGP. Hij heeft momenteel onder meer de portefeuilles Financiën, Onderwijs en Verkeer en vervoer onder zich.

,,Ik ben zeer gemotiveerd om mij opnieuw sterk te maken voor de belangen van ons prachtige dorp’’, laat Meerkerk in een korte verklaring weten. Voorzitter Cees Lock van het SGP-bestuur prijst Meerkerks kwaliteiten. ,,Arjan heeft veel ervaring opgebouwd in de politiek als raadslid en fractievoorzitter. Hij wordt gezien als een deskundig raadslid, die scherp is op de inhoud, maar ook oog heeft voor de onderlinge verhoudingen’’, aldus Lock.

Binnenkort wordt de volledige kandidatenlijst van de SGP bekendgemaakt. De coalitiepartij heeft momenteel vier van de zeventien zetels. Naast Meerkerk als fractievoorzitter zitten Arie van den Berg, Erik van den Bosch en Koen Schouten namens de SGP in de gemeenteraad.

De kans dat Meerkerk daadwerkelijk wethouder wordt, is groot. De SGP maakt sinds jaar en dag deel uit van het college van burgemeester en wethouders in Hardinxveld-Giessendam.


advertentie
advertentie