Afbeelding
Foto De Koffie Jongens

Hoe maak je een ristretto thuis net zo lekker als in de koffiezaak?

27 oktober 2021 om 12:12 Partnercontent

Ben je een echte koffieliefhebber, dan heb je ongetwijfeld van de ristretto gehoord. Dit kleine, stevige broertje van de espresso geldt als een echte klassieker in de koffiewereld. Je zet een ristretto op vergelijkbare wijze als een espresso, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee kunt houden om je kopje koffie nóg lekkerder te maken. Hoe zorg je ervoor dat je je ristretto thuis net zo lekker drinkt als in je favoriete koffiezaakje? In dit artikel geven we je een paar handige tips.

Waar komt de ristretto vandaan?

De ristretto komt net als de espresso oorspronkelijk uit Italië. De betekenis van het woord ristretto in het Italiaans is ‘beperkt’. Dat duidt op het kleine volume van deze koffiesoort. Een kopje ristretto is erg klein - tussen de vijftien en twintig milliliter - waardoor je het al in één slok kunt opdrinken. Wil je liever iets langer van je koffie genieten, dan kun je ervoor kiezen een dubbele ristretto te zetten. Het kleine volume van het kopje koffie maakt hem echter niet minder intens. Dat komt doordat er bij het zetten van een ristretto weinig water wordt gebruikt. De koffie is lekker sterk van smaak, maar is niet bitterder dan een espresso.

De juiste koffiecups zijn het halve werk

Je zet de lekkerste ristretto met een goede koffiemachine. Daarnaast zijn goede koffiecups natuurlijk ook belangrijk. Daarmee zet je in een handomdraai een lekkere ristretto op tafel. Dit type koffiezetapparaat is veelzijdig, waardoor je er niet alleen een ristretto, maar ook een lekkere lungo of espresso mee kunt zetten. Zo kun je ook thuis genieten van een heerlijk, professioneel kopje koffie. Is jouw koffie wel eens onverwachts op? Overweeg dan eens een abonnement op koffiecups.

Nooit meer zonder koffie? Neem een abonnement

Tegenwoordig kun je je favoriete koffiecups gewoon bij je thuis laten bezorgen. Neem bijvoorbeeld een abonnement op de cups van De Koffiejongens. De koffie van De Koffiejongens is niet alleen lekker, maar ook nog eens duurzaam. De cups zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen zoals mais en suikerriet, waardoor ze in een composteringsinstallatie compleet vergaan. Het abonnement kun je zelf samenstellen. Zo kun je espresso-koffiecups en ristretto-cups aan je abonnement toevoegen, maar ook lungo- en decaf-koffiecups. Op die manier kun je je abonnement precies zo samenstellen als je zelf wilt, of je nu een grootverbruiker bent of liever rustig aan doet met je koffiecups.

advertentie
advertentie