Afbeelding
Jan Lingen

Brief over Sinterklaas voor kinderen en ouders uit Hardinxveld-Giessendam

3 november 2021 om 11:40 Evenementen

Lieve kinderen en ouders,

De Sint en de Pieten zijn met de stoomboot weer onderweg naar Nederland. Dit jaar komen wij op 13 november aan in Nederland. Waar dat zal zijn? Dat is voor ons ook nog een verrassing. Maar wij hebben al bericht ontvangen dat de Sint-intocht in Hardinxveld-Giessendam op 20 november door zal gaan, (mits de coronamaatregelen dat toe laten). Iedereen op de stoomboot kijkt al reikhalzend uit naar de intocht in Hardinxveld-Giessendam, want vorig jaar hebben wij het heel erg gemist. Dus kijk goed op de Facebook-pagina van Sinterklaas Hardinxveld-Giessendam voor de laatste informatie. 

Intussen zijn de Pieten op de stoomboot al begonnen met het inpakken van alle cadeautjes. De Cadeaupiet had gehoord dat er misschien in Nederland te weinig cadeautjes zijn om alle kinderen te kunnen verrassen. Maar Cadeaupiet heeft mij verteld, dat er extra veel cadeautjes uit Spanje met de stoomboot zijn meegenomen, zodat alle kinderen in Nederland toch hun Sinterklaascadeautje krijgen en niet teleurgesteld zullen worden.

Ook een grote verrassing is dat Sint en de Pieten dit jaar gaan logeren in een echt Sinterklaashuis in Hardinxveld-Giessendam. Museum De Koperen Knop wordt het logeeradres voor Sint en de Pieten, en wel van 22 november tot en met 4 december. De kinderen kunnen ons dan komen bezoeken met hun schoolklas of ouders. Er worden leuke activiteiten georganiseerd, je kan foto’s maken, kruidnoten versieren en nog veel meer leuke dingen doen. Wij gaan er zeker een feestje van maken. Binnenkort volgt hier meer informatie over in deze krant en op onze Facebook-pagina.

Gelukkig zijn DJ Willem en Kevin van Light Sound and Vision er dit jaar weer bij om ons samen met de burgemeester bij de intocht te ontvangen en toe te spreken. De muzikanten zijn al druk aan het oefenen om er weer een gezellige boel van te maken! Dus mis het niet en zorg dat je erbij bent op 20 november.

Op zaterdagochtend komt de Sint met zijn Pieten aan in Boven-Hardinxveld. Zoals altijd bij het voetveer naar Werkendam en ‘s middags komt de Sint met de trein aan op het station in Beneden-Hardinxveld. 

De Sint en de Pieten gaan aan het einde van de middag naar het Hart voor een gezellig samenzijn voor mensen met een beperking. Ouders of verzorgers kunnen hiervoor contact opnemen via de mail, sinthvd@gmail.com met vermelding van de gegevens van de deelnemers. Tijdens deze middag zullen de dan geldende coronamaatregelen voor de horeca in acht genomen worden.

Voor de kinderen in Hardinxveld-Giessendam zijn er in samenwerking met de Giessenhof weer diverse kleur -en knutselwedstrijden  georganiseerd. De prijswinnaars mogen samen met een begeleider meevaren met de Waterbus en de Sint meevaren naar Boven-Hardinxveld en tijdens deze vaartocht zal de Sint de prijzen uitreiken. Ook onze sponsoren zijn van harte welkom om mee te varen, maar helaas vanwege de te houden afstand aan boord, is er dit jaar slechts plaats voor 1 kind met 1 begeleider. Sponsoren kunnen zich aanmelden via sinthvd@gmail.com, met vermelding van jongen of meisje en de leeftijd. 

Voor de kinderen van 4 t/m 5 jaar is er een kleurplaatwedstrijd en voor kinderen van 6 t/m 8 jaar ligt er een knutselplaat klaar om een kijkdoos te maken. De kinderen van 9 en 10 jaar mogen een knutselplaat afhalen om een Sinterklaashuis in elkaar knutselen. De instructies voor de knutselplaten staan achter op de tekening. De kleur- en knutselplaten liggen vanaf vrijdag 5 november tot en met 17 november klaar bij Top 1 Toys, en supermarkt Hoogvliet. De kleurplaten en knutselwerken moeten uiterlijk 18 november 16.30 weer ingeleverd zijn bij supermarkt Hoogvliet of bij Top 1 Toys.

Volgende week meer nieuws over de kleur- en tekenwedstrijd in deze krant. Woensdagmiddag 24 november zal de Sint tussen 17.00 en 18.00 uur met de prijswinnaars van de kleur- en knutselwedstrijd naar de Giessenhof gaan om bij Top 1 Toys de door hun gewonnen prijzen uit te zoeken. 

Volgende week meer over Sinterklaas, het Sinterklaashuis en de intocht in Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.

Sinterklaas

advertentie
advertentie