Afbeelding
De Koperen Knop

Veel bezoek voor expositie Textielkunst

2 november 2021 om 14:07 Kunst

HARDINXVELD-GIESSENDAM De expositie Textielgoed – Gemaakt – Gemerkt in Museum De Koperen Knop staat volop in de belangstelling bij een groot publiek. Uit het hele land komen bezoekers de speciaal voor deze expositie ontworpen textielkunstwerken bekijken. Dat kan nog tot en met 13 november. 

Het idee voor de expositie is ontstaan naar aanleiding van de grote collectie antiek textiel van het museum. Met name de daarin aanwezige pronkrollen uit vorige eeuwen stonden hierbij centraal.

Op een oproep om op basis daarvan een modern werk te ontwerpen reageerden vijftig textielkunstenaars uit heel Nederland. Aan het geheel werd ook een wedstrijd gekoppeld. Een vakjury heeft al in het begin van de exposite drie winnaars bekend gemaakt. Aan het eind zal de publieksprijs nog bekend gemaakt worden. De stembriefjes hiervoor kunnen tot en met 10 november worden ingediend.

Info: www.koperenknop.nl, koperenknop@koperenknop.nl, 0184-611366. Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. 

advertentie
advertentie