Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam

Raadspraat Dankuwel!

10 november 2021 om 09:42 Overig

Dank u wel, mevrouw! Het was een van de eerste zinnen die ik vroeger moest leren van mijn moeder. Bij de slager voor het stukje worst, op mijn verjaardag als ik een cadeautje kreeg of wanneer iemand iets aardigs tegen mij zei. Dankjewel zeggen voor iets wat je krijgt.

Vorige week woensdag was het Dankdag voor gewas en arbeid en veel christenen gaan op zo’n dag naar de kerk om God te danken voor alle goede dingen die we hebben gekregen in het afgelopen jaar. Zelf was ik bij de kerkdienst op woensdagochtend in onze Oude Kerk in de Peulenstraat. Het ging over Noach, u weet wel, de man die de ark moest bouwen om zijn gezin en de dieren in veiligheid te brengen voor de zondvloed die zou komen over de wereld. Deze zondvloed kwam er ook, maar Noach werd met zijn gezin en alle dieren in de ark gespaard door God. Hoe zou het geweest zijn om zo lang in een ark te zitten? Wat zal Noach dankbaar zijn geweest toen hij de ark uit mocht en God Hem had bewaard met zijn gezin! U kunt de geschiedenis teruglezen in de Bijbel, in het bijbelboek Genesis (hoofdstuk 6 t/m 9).

Te midden van een pandemie die zijn tol eist, een steeds verdere tweedeling in de maatschappij en wereldmachten die sterker stelling nemen, is daar één dag in het jaar om eens niet te kijken naar wat er te weinig is of wat er verkeerd gaat, maar om dankbaar te zijn: Dankdag voor gewas en arbeid. Dankbaar kunnen we zijn voor vrede in ons land, voor meer dan voldoende voedsel, vrijheid, een dak boven ons hoofd, gezondheid, de geboorte van een kind, genezing van corona, familie en vrienden om ons heen, enzovoorts. De lijst lijkt eindeloos. Uiteraard hoeft u voor Dankdag niet te wachten tot volgend jaar, maar kan het iedere dag dankdag zijn. Waar bent u dankbaar voor in uw leven?

Koen Schouten

Raadslid SGP

advertentie
advertentie