Afbeelding
Esther Coumans

TAB: Honden en katten overreden op Buitendams

10 november 2021 om 11:34 Verkeer en vervoer

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het verkeer op de Buitendams rijdt veel te hard. ,,De bewoners maken zich echt grote zorgen over de situatie en zijn bang dat dit erg fout kan gaan aflopen’’, stelt de TAB. Volgens de coalitiepartij zijn katten en honden op de dijk al overreden en sommige bewoners met de schrik vrijgekomen. ,,Zij voelen zich niet veilig!’’

door Ward den Besten

TAB-raadslid Paul Hoogstraten maakt zich ernstig zorgen om de verkeerssituatie. ,,Ook voor spelende kinderen, scholieren die hier fietsen, kerkbezoekers en mensen die hun honden uitlaten is de situatie zeer onveilig’’, laat hij weten aan het college van burgemeester en wethouders. Van diverse bewoners aan de dijk heeft hij klachten ontvangen. Ook omdat de situatie meermaals heeft geleid tot schade aan onder andere geparkeerde auto’s.

Hoogstraten - en de inwoners met hem - hoopt dat er wat aan gedaan kan worden. Tot nu toe hebben zij telkens nul op het rekest gekregen, omdat de inwoners volgens de gemeente niet zitten te wachten op aanpassingen, stelt het raadslid. De bewoners willen nu een comité oprichten om met de gemeente in gesprek te gaan.

30 KILOMETERZONE Buitendams is officieel een 30 kilometerzone, maar de dijk is daar niet op ingericht. Voor volgend jaar staat een herinrichting van de dijk gepland. Hoogstraten wil weten hoe die eruit komt te zien en wanneer de werkzaamheden beginnen. Ook hoopt hij dat de inwoners bij de herinrichting betrokken worden, want dat is volgens hem tot nu toe niet gebeurd.

De problemen worden volgens Hoogstraten versterkt door de omliggende nieuwbouw. Dat levert extra verkeer op en ,,het bouwverkeer dat hier dagelijks doorrijdt en deze smalle dijk zelfs als sluiproute gebruikt, maakt de situatie ook nog gevaarlijker’’. Om nog maar te zwijgen van de problemen die ontstaan als ‘s ochtends Waardlanden het vuil komt ophalen.

Daarnaast is het volgens Hoogstraten zo dat met grote regenbuien op diverse plekken de straat geheel blank komt te staan. ,,Doordat auto’s hier veel te hard rijden, krijgen de bewoners de plassen tegen hun bovenramen aan, door opspattend water van de straat!’’

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie