Afbeelding
Google maps

Onderzoek naar parkeerproblemen Over ‘t Spoor

9 november 2021 om 17:10 Verkeer en vervoer

HARDINXVELD-GIESSENDAM De gemeente Hardinxveld-Giessendam zal dit jaar een onderzoek uitvoeren naar hoe het verkeer in de wijk Over ‘t Spoor beter kan doorstromen. Het college van burgemeester en wethouders laat dat weten op vragen van het CDA.

door Ward den Besten

Het college benadrukt dat de bewoners van de wijk betrokken zullen worden bij het onderzoek. Het CDA had de parkeerproblemen in de wijk Over ‘t Spoor opnieuw aangekaart, nadat er wederom ,,verkeersonveilige situaties’’ waren waargenomen, ,,waarbij in geval van calamiteiten hulpdiensten zoals bijvoorbeeld brandweer of ziekenauto geen vrije doorgang hebben’’. 

Het CDA stelt dat de wijk niet berekend is op de hoeveelheid auto’s die er nu zijn en wilde van het college weten of er een verkeerscirculatieplan kan worden opgesteld. Daar antwoordt de gemeente positief op. Ook laat de gemeente weten dat de komende tijd erop wordt toegezien dat er niet fout wordt geparkeerd.

De verkeerskwestie in de wijk Over ‘t Spoor speelt al jaren. In het verleden zijn vaker maatregelen genomen die de problemen moesten verminderen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie