Afbeelding
Boerderij & Erf

Foto’s van kleine gebouwtjes op boerenerven

12 november 2021 om 07:34 Recreatie

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Vijfheerenlanden is al geruime tijd een boerderijstichting actief. Deze stichting streeft naar het behoud van de boerderijen in haar werkgebied en naar het vinden van een passende nieuwe bestemming als een boerderij leeg komt te staan. De stichting brengt maandelijks een nieuwsbrief uit. Daarvoor zoekt de stichting ondersteuning op verschillende manieren. 

Op veel boerenerven, maar ook bij particuliere landelijk gelegen huizen en gebouwen staan soms kleine gebouwtjes. Een schuurtje, een kleine stal, een wagenberging, een plee, een zandhok, een stookhuisje. Maar ook spoelhokken, melkhokken, welhokken, kippenhokken enzovoort. De Stichting is op zoek naar fotomateriaal daarvan. Dat mag een foto van nu zijn, maar vooral foto’s van die gebouwen uit vroeger tijd zijn van harte welkom.  

De samenstelling van de nieuwsbrief wordt verzorgd en begeleid door Bureau Carriola Tekst&Advies. Dit bureau is op zoek naar vrijwilligers, die hun medewerking willen verlenen aan de totstandkoming van de maandelijkse informatieve brief. In de eerste plaats iemand die maandelijks een column van ongeveer 120-130 woorden wil verzorgen. In de tweede plaats iemand die boerderijen wil bezoeken om de eigenaren/bewoners ‘aan de keukentafel’ te interviewen.

Wie foto’s beschikbaar heeft en tijdelijk wil afstaan om te kopiëren, of wie het leuk lijkt om mee te werken aan het schrijven en samenstelen van de nieuwsbrieven, kan reageren naar eindredacteur Dick de Jong: 06-22845889 of djtekst@planet.nl. Uiteraard kan ook eerst nadere informatie worden gevraagd.

Wie meer wil weten over de stichting of zich wil abonneren op de digitale nieuwsbrief of voor € 17,50 per jaar begunstiger wil worden, kan contact opnemen met het secretariaat van de Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden: secretariaat@boerderijenerf.nl of Paul Eikelenboom: 06-53759618.

advertentie
advertentie