River Trotters dames versloegen Waldric met een miniem verschil
River Trotters dames versloegen Waldric met een miniem verschil BDU Media

Knappe overwinning Dames 1 in het stille Woudrichem

14 november 2021 om 15:17 Overig

H’VELD-G’DAM River Trotters dames speelden zaterdag 13 november uit tegen Waldric in Woudrichem. De Hoek en Blok formatie is bekend met deze tegenstander en coach. Ze spelen snel basketbal waarmee ze het vele tegenstanders erg moeilijk maken. Toch  mocht River Trotters met een eindstand van 54-57 de punten meer naar huis nemen.

Waar normaal de trommels en toeters klaar staan voor de wedstrijd tussen deze twee teams was er nu een oorverdovende stilte aan het begin van de wedstrijd. Het leek alsof iedereen er weer even moeite mee had want de starters Jovana, Evianne, Marion, Esmey en Marjoleine begonnen een beetje zenuwachtig aan de wedstrijd. Ze kwamen zo al snel op 5-0 achterstand. Nadat ze beter grip kregen op de tegenstander werden mooie aanvallen gespeeld die beloond werden met scores, waaronder twee mooie 3-punters van Karin. Het eerste kwart eindigde zo in een voordeel van 12-13.

Het tweede kwart ging qua score gelijk op. Ze hadden de zone press van de tegenstander helemaal door waardoor ze aanvallen goed op konden zetten. Echter bleef ook de tegenstander scoren door hun snelheid en mooie scores op de break. Ruststand: 24-28. In het derde kwart speelde de River Trotters dames een beetje rommelig en gingen te gehaast spelen in het derde kwart met als gevolg balverlies en snelle omschakeling bij de tegenstander.

Een time-out van de coach bracht de rust weer terug. Koppen bij elkaar en blijven vechten, het zou spannend blijven tot het einde. Door een paar mooie steals van Evianne, hard werken in defense van Lisanne konden ze weer terugkomen in het vierde kwart. Door driepunters van Marion en Karin besloten ze de wedstrijd in het voordeel; 54-57, een echte teamprestatie. Volgende week speelt de Hoek en Blok formatie in Amsterdam tegen de Northside ballers.