Afbeelding
H. van Kekerix

Overtuigende winst voor HKC in openingswedstrijd zaalseizoen

21 november 2021 om 20:41 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen ’21-‘22 heeft HKC 1 in een lege sporthal Het Dok een overtuigende overwinning geboekt tegen Sparta uit Zwolle. Zonder zelf echt groots te spelen eindigde de wedstrijd na 50 minuten in een 28-15 overwinning voor de thuisploeg.

In de beginopstelling van HKC deze middag geen Corné Troost en Fenna Zwang. Aanvoerder Troost begon deze wedstrijd vanaf de bank in verband met een lichte blessure. Zijn plaats in de basisopstelling werd overgenomen door schutter Sanne Langedoen. In verband met een coronabesmetting was Fenna Zwang helaas helemaal afwezig deze middag. Op haar plaats kozen coaches Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg in het basisachttal voor Lotte Scherstra.

Ruim 200 kijkers op de fraaie livestream konden digitaal meegenieten van de wedstrijd. Door de geldende coronamaatregelen ook in sporthal Het Dok geen publiek op de tribune deze middag. Met een positieve blik in ieder geval fijn dat er nog gekorfbald kan en mag worden. Na het eerste fluitsignaal van het arbitrale duo Marijn de Groot en Jermain Smits was het Sparta wat in de beginfase het initiatief nam in de wedstrijd. De fysiek sterke bezoekers met veel lengte bij de mannen nam tot 3-3 steeds een doelpunt voorsprong en dwong HKC in deze fase met veel inzet en enthousiasme in het spel tot achtervolgen.

Tekst gaat verder onder de foto.

HKC-Sparta - Richard van Hoek Fotografie

Na de openingsfase waarin Sparta de dominante ploeg was nam HKC dit initiatief gaandeweg de eerste helft over. Met name Mark Klop had deze fase zijn vizier op scherp staan en scoorde driemaal waarvan 2 keer uit een vrije bal. Van een 2-3 stand in het voordeel van Sparta scoorde de thuisploeg 8 keer op rij zodat het scorebord na een kwartier spelen 10-3 aangaf.Voor Sparta coach Remkes Pullen het moment om de eerste time-out van de wedstrijd aan te vragen.Na de streak van 8 doelpunten voor HKC ging Sparta weer mee scoren en mochten de ploegen met een 14-8 tussenstand de kleedkamers opzoeken voor de rust. Van de 14 HKC-doelpunten de eerste helft 7 goals uit handen van de dames en ook 7 mannendoelpunten.

Een sterk HKC aan het begin van de tweede helft dat de bespreking in de rust duidelijk goed had gebruikt. Al snel werd duidelijk dat voor er voor Sparta deze wedstrijd geen punten te behalen waren en dat HKC haar favorietenstatus voor dit duel waar ging maken. Een uitblinkersrol in de tweede helft voor Veerle Havelaar met erg sterk spel en 5 doelpunten.
De mooiste goal van de middag viel ook in deze tweede helft en kwam op naam van Mark Klop.In de laatste 5 minuten mocht Sven Advokaat de moegestreden Sanne Langedoen komen vervangen. Terugkijkend op weer een goede wedstrijd zag Sanne Sven op zijn plaats de reboundrol in het vak overnemen van Danny den Dunnen waarna de trukendoos van Danny en Nadhie den Dunnen nog even open mocht. Bij een 28-15 stand volgende het laatste fluitsignaal van het uitstekend leidende arbitrale duo. Een prima start van de competitie voor HKC 1.

Volgende week speelt HKC 1 weer een thuiswedstrijd. Dan is Wageningen de volgende opponent. Een geduchte sterke tegenstander welke de ambitie en de kwaliteit heeft om voor de play-off plekken te strijden. Een mooie testcase voor het team van Peter Kamsteeg en Marrien Ekelmans in de 2e wedstrijd van het zaalseizoen. Ook dit duel zal via de livestream van HKC Korfbal op YouTube te zien zijn.

Scores HKC: Veerle Havelaar 7x, Nadhie den Dunnen 5x, Danny den Dunnen, Sanne Langendoen en Mark Klop allen 4x, Annelies Kop en Eliza Roest beiden 2x.