Start competitie Volleybalvereniging OKK’70 Heren 1 en Dames 1

22 november 2021 om 19:23 Sport Deel je nieuws

Na enige tijd afwezigheid, mochten alle sportverenigingen weer van start. Ook van het eerste heren- en damesteam van Volleybalvereniging OKK’70 begon het sporten weer en zijn zij fanatiek van start gegaan. Beide teams zijn voorzien van een gekwalificeerde trainer en de vooruitzichten zijn dan ook veelbelovend. Heren 1 komt dit jaar uit in de derde divisie en Dames 1 komt dit jaar uit in de eerste klasse. Na enkele oefenwedstrijden te hebben gespeeld in de voorbereiding op het seizoen startte het wedstrijdseizoen.

In de vertrouwde sporthal De Wielewaal mocht Heren 1 het seizoen aftrappen tegen Sliedrecht Sport HS 3. Deze tegenstander bleek al snel een maatje te groot te zijn. De daaropvolgende wedstrijden werd er steeds beter gespeeld, echter vergaten de heren wel om zichzelf te belonen met de daarbij horende punten. Op 22 oktober werd de eerste overwinning geboekt door Heren 1. Een mooie 4-0 overwinning tegen de heren van Atak’55 HS1 uit Waspik. Enkele blessures later werd er wederom tegen Sliedrecht gespeeld, maar dit keer tegen het vierde herenteam. Helaas kwamen de Hardinxveldse mannen net iets te kort en werd de wedstrijd met 3-1 verloren. In de volgende drie wedstrijden tegen de laagvliegers uit de competitie moesten er punten gepakt worden om aan te haken in de middenmoot van de competitie. Na afgelopen zaterdag zijn er twee van de drie wedstrijden gespeeld en staan de heren op een mooie 5e plaats in de competitie. Vrijdag 26 november aanstaande speelt Heren 1 om 20:30 een belangrijke thuiswedstrijd tegen ROWI HS 1.

Door de pas geplaatste camera’s in de Wielewaal is het mogelijk om deze wedstrijd te volgen. Op de website www.okk70.nl staat hiervoor de link toegevoegd. De camera’s zijn mede mogelijk gemaakt door Basketbalvereniging River Trotters, waarvoor hartelijk dank!

Hoewel de Heren al een groot aantal wedstrijden erop heeft zitten, hebben de Dames nog maar 5 wedstrijden gehad in de wedstrijdcompetitie. Na een fanatieke voorbereiding, waarin 24 sets van de 27 werden gewonnen, hebben de dames deze winnende streak weten voort te zetten.

Er werden met mooi volleybal de volledige punten meegenomen van Move4U DS1 waarna ze in Rotterdam bij Volley Zuid toch twee punten lieten liggen door mee te rommelen met de tegenstander. Daaropvolgend werden drie thuiswedstrijden achter elkaar gespeeld, waar de dames tweemaal het publiek konden laten genieten van de winst. Afgelopen weekend wisten de dames, mede door rommelig spel, niet te winnen van Volley Meerkerk DS 3.

Vol enthousiasme zullen de dames weer hard gaan trainen voor de komende competitiewedstrijden. Er staan er nog vier tegen de top van poule op de planning voor de start van de kerstvakantie, dus een drukke planning nog.

Zowel Heren 1 als Dames 1 hebben de eerste ronde van de bekercompetitie overleefd, dus staan zij op zaterdag 4 december in de tweede ronde van de beker om deze hopelijk weer te behalen. Ook het derde herenteam van de volleybalvereniging gaat tijdens dit weekend starten met de bekercompetitie.  

advertentie
advertentie