Luijten/Dorenbos
Luijten/Dorenbos Marco Luijten

Jan van Arckel renners Noël Luijten en Yanne Dorenbos rijden de vierdaagse van Geneve.

29 november 2021 om 20:49 Sport Deel je nieuws

Vierdaagse van Geneve

Noël Luijten en Yanne Dorenbos waren het volledig NL koppel tijdens de vierdaagse van Geneve. Naast Luijten/Dorenbos was de in Australië wonende nederlander Ryan Schilt een koppel met de Zwitser Vizthum. Op het laatste moment werd Yoeri Havik als vierde Nederlander aan de startlijst toegevoegd. Havik, Europees kampioen op de koppelkoers, vormde een koppel met de afscheid nemende Zwitser Tristan Marquet. Het te kloppen koppel deze vierdaagse. 

Op de eerste avond werden weinig punten gehaald maar nog belangrijker werden er geen ronden verloren. Het was wel duidelijk dat het niet alleen voor het debuterende koppel op het hoogste niveau Luijten/Dorenbos een zware wedstijd zou worden. De eerste avond werd afgesloten met een 8e plaats. 

Op de 2e avond toonden de heren hun veerkracht. Ze wisten de afsluitende koppelkoers met een 6e plaats af te sluiten in dezelfde ronde als de winnaars. Op de 3e avond was er strijd om de eerste 5 plaatsen en om de plaatsen 6 t/m 8. Deze avond werd afgesloten met een 7e plaats in het klassement. 

Na een korte nachtrust hadden Luijten/Dorenbos een tactisch plan gesmeed om tijdens de ploegkoers toe te slaan. In de laatste wedstrijd wisten Havik/Marquet de eindoverwinning naar zich toe te trekken. Luijten/Dorenbos sprokkelden zoveel punten bij elkaar dat ze de vierdaagse van Geneve met een verdienstelijke 6e plaats konden afsluiten. 

Buiten de normale onderdelen werden er ook nog 3 UCI classe wedstrijden verreden. De puntenkoers werd gewonnen door Vitzthum en Havik eindigde op 4, Dorenbos op 5. De scratch werd gewonnen door Dorenbos met Luijten als 8e. 

advertentie
advertentie