Speurtocht
Speurtocht Museum De Koperen Knop

DE KOPEREN KNOP IS ER OOK VOOR DE JEUGD

5 juni 2018 om 21:35 lokaal Deel je nieuws

Museum De Koperen Knop is aan het vernieuwen en verjongen. Zo wil het museum nog meer de jeugd bij de activiteiten gaan betrekken. Jongeren hebben vaak nieuwe en bijzondere creatieve ideeën. Daarom zijn jongeren van harte welkom, om het museum levendig te houden.   

 

DE ZOMER VAN 2018

Vanaf 23 juni 2018 maakt Donald Duck de dienst uit in het museum. Samen met zijn vriendjes uit het bekende weekblad is hij de hele zomer te gast in de eeuwenoude boerderij in Binnendams in Hardinxveld-Giessendam. Dit is niet alleen een expositie voor de jongeren, maar ook heel geschikt voor de ‘oudere jeugd’, want veel ouders en grootouders hebben in hun jonge jaren de Donald Duck gelezen.

Evenals voorgaande jaren zijn er in juli en augustus specifiek op kinderen gerichte activiteiten bij het museum. Zo is er vooraan in de tuin een spellenplein ingericht en kan er een spannende detectivespeurtocht worden gemaakt. Die speurtocht sluit dit jaar aan bij de expositie Donald Duck.  

 

BEZOEKMOGELIJKHEDEN

Jaarlijks krijgt De Koperen Knop een groot aantal schoolgroepen op bezoek. In overleg met de onderwijskracht krijgen de schoolkinderen een praktijkprogramma aangeboden. Welk programma, is afhankelijk van wat de school op dat moment wenst. 

Het vieren van een kinderverjaardag in een cultuurhistorische omgeving is helemaal van deze tijd. Zo heeft Museum De Koperen Knop een aantal doe-activiteiten voor u in petto. Natuurlijk is er limonade, met wat lekkers.

Voor de ontvangst van de scholen en voor de organisatie van de kinderfeestjes zoekt het museum extra menskracht. Dus als u mee wil draaien bent u van harte welkom.

 

STAGIAIRES EN STUDENTEN

Het museum heeft regelmatig stageplaatsen, op allerlei verschillende opleidingsniveaus. Voor twee specifieke zaken is het museum op zoek naar studenten. Voor het bezet houden van de balie in de ontvangstruimte bij avondgebruik van het museum bij bijeenkomsten en vergaderingen. Ook voor het beheren en onderhouden van de computers en bijbehorende apparatuur zoekt het museum handige studenten. 

 

MEER WETEN?

Voor inlichtingen over bezoekmogelijkheden met school of kinderfeestjes belt u met de medewerkster reserveringen: 06-12333824 of mailt u naar reserveringen@kopeenknop.nl.

Als u geïnteresseerd bent in een (vrijwilligers)functie in het museum belt u met de museumdirecteur: Alida Ambachtsheer, telefoon 06-14148618 of mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl.

advertentie
advertentie