Volop sfeer in de winkel.
Volop sfeer in de winkel. Eline Lohman
Advertorial

Parfumerie Drogisterij Ouwerkerk: ‘Mensen kopen meer lokaal’

22 december 2021 om 16:15 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Bij Parfumerie Drogisterij Ouwerkerk - die openblijft omdat het een essentiële winkel is - aan de Peulenstraat kunnen mensen terecht voor allerlei artikelen, zoals parfums die perfect zijn als kerstcadeau. Jeroen Ouwerkerk en zijn moeder vinden het fijn om juist nu klanten warm te ontvangen.

door Eline Lohman

Wie binnenloopt bij Parfumerie Drogisterij Ouwerkerk, merkt direct dat de kerstsfeer alom te vinden is in de winkel. Kerstboompjes staan gezellig opgesteld tussen de producten en op de toonbank en elke klant mag speciaal voor kerst een kleinigheidje uitzoeken. Mensen verbinden: dat is wat Jeroen Ouwerkerk en zijn moeder willen bij Parfumerie Drogisterij Ouwerkerk. Zij weten als geen ander hoe belangrijk dit is. Jeroen: ,,De afgelopen paar jaar zijn moeilijk geweest voor ons. Door corona uiteraard, maar ook doordat dit jaar mijn vader overleden is. Voor mijn moeder werkt het meedraaien in de winkel een beetje therapeutisch, merk ik. We hebben veel warmte en steun ervaren van mensen uit het dorp en dat was erg fijn. Dan merk je dat die verbinding onderling er echt is. Het was al met al een lastig jaar, maar gelukkig merken we dat mensen uit het dorp steeds meer lokaal willen kopen en zich ervan bewust zijn dat ze de lokale economie steunen wanneer ze in het dorp iets kopen.” 

FAMILIEBEDRIJF Parfumerie Drogisterij Ouwerkerk bestaat al meer dan veertig jaar. Sinds 25 jaar zit de winkel in het pand - waar achterin ook nog een kapsalon en schoonheidssalon te vinden is - aan de Peulenstraat. Jeroen is blij dat hij bij het familiebedrijf betrokken is. ,,Ik wilde eerst nooit in het bedrijf werken, maar je wordt ouder en ziet de mogelijkheden. Ik vind het erg leuk om met mijn moeder samen te werken. Dat kan je maken of breken, maar de samenwerking gaat voorspoedig. In mijn ogen doen we het goed. Zelf vind ik de binding met de klanten het fijnst. We zijn een kleine zaak, waar persoonlijkheid voorop staat. Het contact met de klanten maakt het werk leuk; ik vind het prachtig als we mooie feedback krijgen. We hebben door de jaren heen een vaste klantenkring op weten te bouwen van mensen uit het dorp. Wel is het moeilijk om jeugd naar je winkel toe te trekken. Ze zitten allemaal op internet. Maar wij maken het verschil, bijvoorbeeld in service en advies. Winkelen is een sociaal gebeuren en dat mis je wanneer je op internet koopt. In onze winkel kunnen mensen de producten ruiken, mooi laten inpakken en meteen meenemen, in plaats van dat ze dagen of langer op een besteld pakket moeten wachten.”

Ook in deze kerstperiode wil Parfumerie Drogisterij Ouwerkerk er graag zijn voor haar klanten. ,,Mensen kunnen zo bij ons binnenlopen voor een kerstcadeau. Geregeld zijn mensen verrast dat ons assortiment zo divers is. We hebben van alles op het gebied van uiterlijke en innerlijke verzorging - allemaal kwaliteitsproducten zoals natuurvoeding, kappersartikelen, parfums en cosmetica. Voor kerst hebben we ook mooie parfumpakketten. De laatste anderhalf jaar zijn mensen zich bewuster geworden van het aanvullend nemen van vitamines en het belang van het versterken van hun immuunsysteem hiermee.” Jeroen en zijn moeder willen graag alle klanten van Parfumerie Drogisterij Ouwerkerk bedanken dat zij ook dit jaar weer hun vertrouwen in de winkel hebben geschonken. Zij wensen iedereen fijne feestdagen toe, vol liefde en warmte.

advertentie
advertentie