banner Alzheimercafe Nederland
banner Alzheimercafe Nederland standhouder Alzheimercafe

Online Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam Woensdag 26 januari 2022 Wet Zorg en Dwang.

17 januari 2022 om 19:47 Lokaal Deel je nieuws

Iedere vierde woensdag van de maand is er een Alzheimercafe voor mensen met een vorm van dementie, hun mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Het is een laagdrempelige ontmoeting waar, aan de hand van een onderwerp, met elkaar in gesprek gaan. Bij een fysieke bijeenkomst staat een kopje koffie of thee met iets lekker klaar. Ook professionals en andere belangstellenden zijn altijd van harte welkom.

Online-café.

Helaas kunnen we deze maand, vanwege de Corona maatregelen, nog geen fysieke ontmoeting organiseren. Er wordt via het YouTube kanaal van het Alzheimercafe Hardinxveld-Giessendam en van Servanda een filmpje gedeeld met het onderwerp: Wet Zorg en Dwang.

Wet Zorg en Dwang (WZD) is vanaf 1 januari 2020 van kracht. Deze wet is ter bescherming aan mensen die, vanwege hun ziekte of aandoening, geen besluiten meer kunnen nemen over hun zorg en situatie. Het gaat over het bieden van (on)vrijwillige zorg.

Door de ziekte dementie kunnen mensen in een onveilige situatie terechtkomen en zal zorg of begeleiding noodzakelijk zijn. Met hen, hun mantelzorger, zorg- en behandelteam wordt besproken hoe passende zorg kan worden ingezet. De cliënt wordt hierbij ondersteund door een rechtsbeschermer.

Gesprek online-café

Petra de Ruiter, gespreksleider Alzheimercafé, spreekt met Ellen Rozeveld, verpleegkundige Rivas en deskundige op het gebied van de Wet Zorg en Dwang, over de praktische invulling van de wet. Zij geven voorbeelden vanuit de praktijk, wanneer en hoe het plan van aanpak wordt ingezet, welke alternatieve zorg en begeleiding kan worden geboden en hoe een rechtsbeschermer voor de cliënt wordt betrokken.

Online-uitzending

Woensdag 26 januari, vanaf 19.30 uur is de uitzending te vinden op het YouTube kanaal Alzheimercafe Hardinxveld-Giessendam en YouTube kanaal Servanda.

Contact

Mocht u naar aanleiding van de uitzending vragen hebben, kunt u deze stellen via de mail: hardinxeldalzheimercafe@gmail.com

Wilt u rechtstreeks op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van ons Alzheimercafé dan kunt u zich aanmelden via ditzelfde adres.

advertentie
advertentie