Afbeelding
AXIS
Advertorial

AXIS Fysiotherapie na 25 jaar verder verjongd

19 januari 2022 om 07:28 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het is alweer 25 jaar geleden dat zeven fysiotherapeuten Fysiotherapie en Bewegingscentrum AXIS startten aan de Damstraat, in de bodewoning naast het oude gemeentehuis. Na twee jaar verhuisden zij naar het nieuw gebouwde pand aan de Stationsstraat, recht tegenover het station.

De ontwikkelingen binnen de fysiotherapie hebben niet stil gestaan. Het vak is veranderd, maar de kernwaarden bleven: de patiënt staat centraal en er wordt, samen met de patiënt, altijd gezocht naar de meest passende behandeling en de meest geschikte therapeut. Het voordeel van een grote maatschap is dat er veel specialisaties en aandachtsgebieden aanwezig zijn.

Het afgelopen jaar is de samenstelling van het AXIS team veranderd. Na het onverwachte overlijden van Jan Zendman heeft Leona de Groot zijn aandeel in de praktijk overgenomen. Frank van der Boor geniet sinds 1 augustus van zijn pensioen en is opgevolgd door Bart de Ruijter. Bart is manueel therapeut, is aangesloten bij het ParkinsonNet en past Medical tapingtechnieken toe. Hij is geboren in Hardinxveld en is hierdoor bekend met en in het dorp. Gregory Kubbinga werkt in toenemende mate samen met Daniël Stam. Wilna van der Boor heeft haar werkzaamheden per 1 november neergelegd. Femke Versteeg is nu het aanspreekpunt en is financieel praktijkmedewerkster.

Per 1 januari heeft Annemiek Kranenburg-Lapidaire het stokje overgegeven aan Maria Louise van Dijk-Speksnijder. Annemiek begon veertig jaar geleden in Hardinxveld-Giessendam bij Kees Lanser als net afgestudeerd fysiotherapeut. Nu, na 25 jaar als maat bij AXIS, gaat ze zoals zij zelf zegt met plezier terugkijken op het werken binnen AXIS. ,,En op mijn contacten met zoveel verschillende mensen. Ik hoop in goede gezondheid te genieten van wat er in de toekomst op mijn pad komt. Door mijn werk heb ik de meest uiteenlopende mensen behandeld. Ik heb de mensen wat geleerd, maar heb ook zelf veel van hen geleerd. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de jonge ploeg AXIS goed voort zal zetten en verder zal uitbouwen.”

De verjonging van de praktijk zet door met Maria Louise van Dijk. Naast algemeen fysiotherapeut is zij ook oedeemtherapeut. Tevens is zij gediplomeerd bandagist en meet zij therapeutische elastische kousen en andere compressiehulpmiddelen aan. In februari zal zij starten met de master oncologiefysiotherapeut. Een goede toevoeging aan de verschillende specialisaties en aandachtsgebieden binnen het team van AXIS.

Bij AXIS kunnen mensen terecht voor algemene fysiotherapie, kinderfysiotherapie, oedeemtherapie, manuele therapie, ontspanningstherapie, sportfysiotherapie, Dry Needling, Medical taping, shockwave, ParkinsonNet, MS zorg, bekkenbodemtherapie en acupunctuur. Naast de praktijk op de Stationsstraat wordt er ook behandeld bij Fitter bij de Wit aan de Schapendrift en in Giessenburg aan de Burg. Van der Bruggelaan.

Alle informatie over de praktijk, de medewerkers en de specialisaties/aandachtsgebieden is te vinden op de geheel vernieuwde website: www.axis-fysiotherapie.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie