Aftrap door Hardinxveld voor herstart van het voetbalseizoen
Aftrap door Hardinxveld voor herstart van het voetbalseizoen Teus Stam

Hardinxveld maakt herstart van het voetbalseizoen

30 januari 2022 om 15:12 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag kreeg het voetbalseizoen een herstart nadat dit eind november vorig jaar was stilgelegd als gevolg van de coronasituatie. Met al wat trainingen in de benen speelde Hardinxveld een eerste oefenwedstrijd met ook weer publiek thuis tegen Wilhelmina’26. Tegen deze tweedeklasser nam de ploeg van trainer Richard den Ouden direct het initiatief. Na goede kansen voor Robin Peursem en Adi Jogic brak Collin de Kok na een klein kwartier de score open uit een vrije trap zuiver in de hoek: 1-0. Binnen het half uur dook Aron Eijkelboom in de diepte op de rechterkant en schoot de 2-0 binnen. Na een fraaie redding van doelman Sidney Batenburg op een schot in de kruising maakte Wilhelmina op slag van rust toch de aansluitingstreffer. Een hoekschop viel tussen de vingertoppen van de Hardinxvelddoelman en de lat en met een simpel knikje werd het alsnog 2-1 bij de pauze.
Nadat Aron Eijkelboom in de tweede helft de paal had geraakt schoot Danny van den Bout na een combinatie de 3-1 in de korte hoek. Ondanks de voorsprong hield Hardinxveld het overwicht niet tot het einde toe vast. Een tweetal hoge voorzetten kreeg Hardinxveld voor het doel niet onder controle en dat werd afgestraft door de bezoekers met de 3-2 en ook de gelijkmaker. Maar een kwartier voor het einde wist Hardinxveld wel weer de winst te pakken toen Aldo Tagliasacchi de doelman van de gasten omspeelde en zo de eindstand op 4-3 bepaalde. In de verdere voorbereiding op de competitiehervatting speelt Hardinxveld komende zaterdag 5 februari opnieuw een oefenwedstrijd thuis tegen EBOH uit Dordrecht, met als aanvang 14.30 uur aan de Sluisweg.