Afbeelding
Arie van Noordenne

Slechte competitiestart voor Vriendenschaar

6 februari 2022 om 19:26 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de eerste competitiewedstrijd na de lockdown ontving Vriendenschaar in een redelijk gevulde sporthal De Wielewaal het Ridderkerkse KCR. Een tegenstander die Vriendenschaar in de enige zaalcompetitiewedstrijd van 2021 nog op eigen terrein had verslagen. Het werd deze keer een andere wedstrijd, de heel gedreven spelende gasten maakten het Vriendenschaar vanaf het beginsignaal erg moeilijk om in haar spel te komen. KCR zag de snelle voorsprong die ze in de beginfase nam in de gehele wedstrijd niet echt meer in gevaar komen. Vriendenschaar, dat vooral verzaakte op het schot, zag in de slotfase de Ridderkerkers nog uitlopen naar een grote overwinning.

Bij Vriendenschaar heeft jeugdspeelster Ilvie Versteeg de plaats ingenomen van Arjanne Ambachtsheer , die met een achillespeesblessure voorlopig is afgehaakt. Ook routinier Krista van Hunnik was niet van de partij nadat ze zaterdagmorgen positief was getest op corona. Zij werd vervangen door Lieke Brouwer.

Door een slim balletje onder de korf en een benutte vrije bal nam KCR in de eerste minuten een voorsprong, die ze niet meer zouden weggeven. Het CABholland achttal bleef weliswaar aanklampen, maar zag de achterstand steeds minimaal 2 korfpunten blijven. Halverwege de 1e helft schoot Anne Timmer met haar 3e treffer haar team naar 9-11 en leek Vriendenschaar de aansluiting te gaan maken , maar opnieuw stokte het aanvallend en liep KCR met 3 rake schoten weer uit naar 9-14. Julian Voorwinde zorgde met een ver schot voor de ruststand van 10-14 en nog een beetje hoop bij de supporters.

Maar ook in de 2e helft bleef het gebrek aan scoren de bottleneck voor de Hardinxvelders. KCR liep binnen 10 minuten uit naar 11-17, waarna trainer-coach Jorrit Ekelmans de jonge Patrick Noordzij in de ploeg bracht. Die kreeg na een prima actie direct een strafworp, die hij meteen verzilverde. Door Lieke en Christian Brouwer bleef het automatiseringsteam wel weer meescoren met KCR, en kreeg Vriendenschaar nog even hoop toen Noordzij met nog 10 minuten te spelen weer raak schoot en er met 15-19 nog wat perspectief kwam. KCR bleef echter de betere ploeg en besliste de wedstrijd binnen enkele minuten met 3 rake schoten op rij. Vriendenschaar, waar de lang geblesseerd geweest zijnde Rob Visser nog enkele minuten mocht meedoen, zag in de slotfase de achterstand steeds groter worden. Met 15-26 kwam er een einde aan deze voor de groenhemden teleurstellende wedstrijd.

Komende zaterdag staat de zware uitwedstrijd tegen favoriet Meervogels op het programma. Die wedstrijd in de Zoetermeerse sporthal De Veur begint om 20.00 uur.

De korfpunten werden gescoord door: Anne Timmer en Christian Brouwer 3 x , Patrick Noordzij en Julian Voorwinde 2 x, Ilvie Versteeg, Lieke Brouwer , Celine van Meeteren, Marijn Bakema en Peter Visscher allen 1 x.