Aldo Tagliasacchi en Thomas Rozeboom Bos in duel met EBOH
Aldo Tagliasacchi en Thomas Rozeboom Bos in duel met EBOH Teus Stam

Hardinxveld wint oefenwedstrijd van EBOH

7 februari 2022 om 09:38 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft zaterdag in de voorbereiding op de herstart van de competitie de oefenwedstrijd tegen EBOH in winst omgezet. Tegen de tweedeklasser uit Dordrecht werd de score pas in de tweede helft geopend en eindigde het duel aan de Sluisweg in een 4-2 zege voor de ploeg van trainer Richard den Ouden.

Het tempo lag hoog en met de harde wind leverde dat nogal wat balverlies op zonder dat de ploegen het verschil wisten te maken. Het eerste schot op doel van Lars van der Rest pakte de doelman klem en ook Hardinxveldkeeper Marc Koning redde met de voet een inzet van de gasten. Met een schot van Danny van den Bout dat de doelman uit de hoek tikte en Marc Koning die een hoge bal fraai over de lat tikte bleef het doelpuntloos voor de pauze.

Hardinxveld, dat drie wissels toepaste in de rust, begon uitstekend aan de tweede helft. Het offensief werd vorm gegeven door Collin de Kok en dat leverde serieuze kansen op. Uit een vrije trap van Collin de Kok draaide de bal voor het doel en was de inzet van Aldo Tagliasacchi goed voor de 1-0. Toen Danny van den Bout de bal aflegde op Aldo Tagliasacchi was het opnieuw raak. En direct daarop volgde ook de derde treffer van de Hardinxveldspits na een uitgespeelde aanval. Met de 3-0 binnen een kwartier was het verschil gemaakt. Uit een combinatie scoorde Robin Peursem vervolgens ook de 4-0 voor Hardinxveld. De concentratie verslapte wat en een strafschop na een overtreding van Robin de Boon op de EBOH spits bracht de stand op 4-1 en in de slotminuten tekende diezelfde spits ook nog de 4-2 aan.

Het vertoonde spel in de tweede helft en deze uitslag geeft Hardinxveld vertrouwen voor de competitie. Voor dat die begint speelt Hardinxveld komende zaterdag 12 februari aan de eigen Sluisweg nog een oefenwedstrijd tegen Heukelum.