Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zonvakantie in maart boeken tijdens de krokusvakantie

9 februari 2022 om 09:43 Partnercontent

Geniet van een ontspannen zonvakantie in maart! Maart is traditioneel de maand dat de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en de temperaturen voorzichtig oplopen. Dit jaar lijkt van een echt koude winter geen sprake te zijn. Doordat we al in februari zitten, is de kans daarnaast klein dat die strenge winter er alsnog zal komen de komende weken. Om alvast een beetje in de lentesfeer te komen, gaan veel mensen in de krokusvakantie naar het buitenland voor de eerste dagen op het strand en terrasjes in de zon. Het geeft een heel vrij gevoel om weer met een korte broek en een shirt over straat te kunnen. Iets waarvoor het in Nederland nog veel te koud is! Wat zijn de meest geliefde bestemmingen voor een zonvakantie in maart?

Krokusvakantie valt in regio zuid en midden in maart 

De regio noord is als eerste aan de beurt; men heeft hier vakantie tussen 21 en 28 februari. Aansluitend start de krokusvakantie voor de regio’s midden en zuid. Traditioneel gaan veel mensen in de krokusvakantie op wintersportvakantie. Onder meer Zwitserland en Oostenrijk zijn hierbij populaire bestemmingen. De tegenvallende zomer zal veel gezinnen er echter toe aanzetten om een zonvakantie te boeken voor maart. De kans om eindelijk weer eens een aantal dagen in de zon te zitten!

Zonvakantie in maart buiten Europa 

Ook in Zuid-Europa ligt de temperatuur in maart nog niet heel hoog. Het maakt dat men voor een echte zonvakantie in maart naar een bestemming buiten Europa af zal moeten reizen. Populair hierbij zijn onder meer de Canarische Eilanden, waar het overdag al snel 20 graden Celsius is in maart. Ook Kaapverdië en Curaçao zijn populair. Het voordeel van Curaçao is dat men hier Nederlands spreekt, het maakt het makkelijker de regels rond het coronavirus te interpreteren en op te volgen. Andere populaire bestemmingen voor een zonvakantie in maart zijn Cuba, Jamaica en Dubai.

Niet alle landen geschikt voor een reis dit voorjaar

Houd bij het boeken van een zonvakantie buiten Europa rekening met de coronasituatie aldaar. Dit kan per land sterk verschillen. Waar het in Nederland steeds beter gaat, geldt dat voor lang niet alle landen buiten Europa. Op de website van de overheid vind je meer informatie over de situatie in jouw vakantieland. Kijk hierbij ook naar de eisen waaraan voldaan moet worden, wanneer je het land binnenkomt. Naast je vaccinatiebewijs heb je vaak ook een negatief testresultaat nodig. In sommige landen is het überhaupt nog niet mogelijk om binnen te komen; Australië is er het beste voorbeeld van. Dit land laat voorlopig geen Europese toeristen toe. Mogelijk verandert dit komende maanden nog, waardoor een zomervakantie in Australië wel tot de mogelijkheden behoort.

advertentie
advertentie