Afbeelding
Wim van der Pijl

Vriendenschaar kan niet stunten tegen de favoriet

13 februari 2022 om 18:37 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op voorhand leek de uitwedstrijd tegen de uitgesproken favoriet De Meervogels een onmogelijke missie. Een moeizame voorbereiding door lichte blessures en ziekte maakte de opdracht niet eenvoudiger. Niets was minder waar. De CAB holland-ploeg had zich goed voorbereid en verweerde zich kranig tot het einde. De afronding liet de ploeg op cruciale momenten in de steek, waardoor een stunt uitbleef en de einduitslag 19-15 werd.

De thuisploeg zette snel de 2-0 op het scorebord en Vriendenschaar was in de beginfase te bescheiden, waardoor de ploeg op een achterstand kwam van 4 punten. Echter, na de 6-2 haakte de ploeg weer aan en ontspon zich een interessante wedstrijd, waarbij Vriendenschaar teveel 100% kansen liet liggen. Captain Christian Brouwer kreeg het vizier weer op scherp, dankzij goed rebound-werk van Peter Visscher en in de rust stond er 11-9 op het scorebord. Dit beloofde veel voor tweede helft, waarin Ilvie Versteeg de plek innam van Quinty van Gemert en meer lengte bracht tegen de lange dames van de tegenstander.

De aansluitende treffer werd gescoord door Celine van Meeteren, nadat zij eerder een zeker doelpunt op miraculeuze wijze uit de korf zag komen. De ploegen scoorden om en om en tot het derde doelpunt van Anne Timmer bleef Vriendenschaar aangehaakt. Bij 16-14 haalde de scheidsrechter de spanning eruit met een dubieuze strafworp, waardoor het gaatje definitief geslagen werd door de thuisploeg.

Invaller Patrick Noordzij maakte het laatste doelpunt en Vriendenschaar kon met opgeheven hoofd de arena verlaten. Verdedigend was uitstekend werk geleverd en met een betere afronding is er voldoende perspectief voor de aankomende uitwedstrijd tegen Swift.

De doelpunten kwamen op naam van Christian Brouwer (5), Anne Timmer (3), Julian Voorwinden en Marijn Bakema (2), Celine van Meeteren, Krista van Hunnik en Patrick Noordzij (1).