Rowic-River Trotters
Rowic-River Trotters Richard van Hoek

Winst River Trotters dames 1 tegen Rowic na spannende streekderby

14 februari 2022 om 08:59 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op 12 februari stond weer een spannende wedstrijd voor de River Trotters basketbaldames van de Hoek en Blok formatie gepland. Het team was wederom niet compleet. Samantha Cornege kwam deze wedstrijd nog niet in actie. Daarnaast moet het team het voorlopig nog doen zonder Evianne van Toor en Esmey de Haas vanwege enkelblessures.

De vorige streekderby eindigde in een verliespartij met 6 punten verschil in het voordeel van Rowic. Dus dit beloofde een spannende wedstrijd te worden en de dames van River Trotters waren gebrand op revanche. De wedstrijd begon met Marion den Butter, Karin Akkermans, Joella Huisman, Marjoleine Cornet en Jovana Stoskovic in de basis.

De eerste minuten stond er bij beide teams een goede verdediging waardoor het lastig was om tot score te komen. Na een paar minuten opende Rowic de wedstrijd met twee scores. Het antwoord voor de Hardinxveldse dames kwam vanuit Marjoleine en Karin, gevolgd door een mooie driepunter van Joella.

Halverwege het eerste kwart volgde een wissel waardoor Esmee Weusthof in het veld kwam. Zij scoorde tweemaal achter elkaar en daarmee kwam River Trotters voor het eerst op voorsprong tijdens de wedstrijd.

De eerste wedstrijd tegen Rowic liet River Trotters veel punten liggen vanaf de vrijeworplijn. Dit was tijdens deze wedstrijd geen probleem voor onder andere Joyce Janssen die foutloos was. Toch bleven beide teams aan elkaar gewaagd, beide teams stonden sterk te verdedigen en score ging daardoor niet altijd gemakkelijk. De eerste helft eindigde met een tussenstand van 26-29 in het voordeel van de dames van RT.

De tweede helft werd gestart door de basis vijf. Mooie openingsscores van de tweede helft kwamen vanuit Marion den Butter en Jovana Stoskovic met beide prachtige driepunters.

Ook Lisanne Schoon was onmisbaar, zowel aanvallend als verdedigend leverde ze mooie prestaties die resulteerde in gemakkelijke fastbreaks voor het team. Het derde kwart ging gelijk op tot het moment dat Lisanne, Jovana en Marjoleine wat gemakkelijke scores erin gooide. Het derde kwart eindigde 40-47.

Het vierde kwart kwamen beide teams lastig tot score en conditioneel werd het allemaal wat zwaarder. Er werden slordige fouten gemaakt, maar desondanks ging de wedstrijd nog steeds gelijk op. Enkele minuten voor het eindsignaal stond het 47-49. Door een goede verdediging van River Trotters lukte het Rowic niet meer om te scoren. Daarentegen lukte het Jovana, Joella en Marjoleine wel om te scoren en werd de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 49-59.