Afbeelding
Teus Stam

Hardinxveld wint ook de laatste voorbereidingswedstrijd

14 februari 2022 om 10:15 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft de voorbereidingszaterdagen op de hervatting van de competitie afgesloten met een 3-2 overwinning op tweedeklasser Heukelum. Ondanks dat het nog een oefenduel was lieten de ploegen zien om een resultaat te willen strijden in aanloop naar de herstart om de punten.

Hardinxveld dat het initiatief wilde nemen werd al in de vijfde minuut verrast door een snelle tegenstoot waaruit Heukelum een 0-1 voorsprong nam. Binnen een kwartier trok Hardinxveld de stand gelijk nadat Vincent van Lopik daarvoor al het zijnet had geraakt. Pieter Kroon kopte de bal door het midden naar Aldo Tagliasacchi die de doelman passeerde en de 1-1 binnen liep. Met een gekraakt schot van Aron Eijkelboom net over de lat en Hardinxvelddoelman Sidney Batenburg die een gevaarlijk schot van Heukelum over de lat tikte bleef dit ook de score tot de pauze.

In de tweede helft toonde Hardinxveld zich effectiever in de wedstrijd. Aron Eijkelboom boog de bal op de lat en na diverse pogingen was het wel raak toen Robin de Kok fraai met de linkervoet de 2-1 binnen schoot. Een Heukelumse vrije trap redde Sidney Batenburg knap uit de bovenhoek en aan de andere kant was het Robin de Kok die opnieuw op fraaie wijze een vrije trap benutte en er 3-1 van maakte. In de slotfase drong Heukelum nog aan en bepaalde in de slotminuut de eindstand op 3-2 van dit nuttige oefenduel.

Zaterdag 19 februari hervat Hardinxveld als nummer vijf van de ranglijst de competitie met de thuiswedstrijd tegen DFC, dat op de derde plaats staat met twee punten meer. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.