Lex de Gier aan de bal tegen Perkouw
Lex de Gier aan de bal tegen Perkouw Teus Stam

Hardinxveld loopt in blessuretijd averij op bij hekkensluiter

28 februari 2022 om 09:11 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Door in blessuretijd een gelijkmakende 1-1 te incasseren heeft Hardinxveld averij opgelopen bij hekkensluiter Perkouw en verspeelde daarmee dure punten in de strijd om de bovenste plaatsen.

Tegen de stug verdedigende thuisclub in Berkenwoude had Hardinxveld ondanks een groot veldoverwicht moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Uit een lob van Adi Jogic over de doelman van Perkouw viel de bal net naast en een schot van Lex de Gier vloog net over de kruising. Hardinxveld gaf veel druk naar voren, maar bij een spaarzame uitval van de thuisclub moesten verdediger Robin de Boon en de uitkomende doelman Sidney Batenburg ingrijpen.

In de tweede helft probeerde Collin de Kok de score op te breken maar zijn schoten in de kruising en over de grond redde de doelman knap. Ook een vrije trap van Robin de Kok van de rand zestien tikte de doelman nipt corner. Bij een aanval draaide Lex de Gier in het strafschopgebied weg van zijn tegenstander en werd aangetikt en dat bood Hardinxveld de gelegenheid om toch op voorsprong te komen. Uit de penalty maakte Aldo Tagliasacchi er 0-1 van. Hardinxveld verzuimde om daarna door te pakken en het onverzettelijke Perkouw gaf zich niet gewonnen. Een schot van afstand net onder de lat kon Hardinxvelddoelman Sidney Batenburg nog wegtikken. Voor de slotfase kwam Sander de Boon als verdediger in het veld voor aanvaller Lex de Gier. De ultieme kans om de wedstrijd te beslissen volgde toen de andere invaller Robin Peursem de bal breed lag voor het doel en Aron Eijkelboom vrij kon uithalen. Maar de Perkouwdoelman hield met de vuisten zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd. Hardinxveld zakte terug en bij een uitbal in blessuretijd boorde de thuisclub de laatste krachten aan om de gelijkmaker te forceren. Het doemscenario voltrok zich voor Hardinxveld toen in een overvol doelgebied Perkouw van dichtbij alsnog de 1-1 tegen de touwen werkte. Deze puntendeling mocht Hardinxveld zich aanrekenen na de wedstrijd gedicteerd te hebben.

Hardinxveld zakt door dit resultaat naar de derde plaats op de ranglijst en zag koploper De Alblas verder uitlopen, dat komende zaterdag op bezoek komt bij Hardinxveld aan de Sluisweg.