In een spannend (inhaal)duel kwamen HKC 1 en Nieuwerkerk 1 tot een puntendeling
In een spannend (inhaal)duel kwamen HKC 1 en Nieuwerkerk 1 tot een puntendeling H. van Kekerix

HKC deelt na aantrekkelijk duel punten met Nieuwerkerk

28 februari 2022 om 09:55 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM De inhaalwedstrijd van HKC tegen CKV Nieuwerkerk van donderdagavond 25 februari is geëindigd in een 25-25 gelijkspel. HKC had in de slotfase zicht op een overwinning maar een fraaie laatste treffer van Niels Stuurstraat bracht Nieuwerkerk alsnog een punt. Een uitslag waar gezien de hele wedstrijd beide teams vrede mee konden hebben.

Nadat de wedstrijd afgelopen zaterdag niet gespeeld kon worden in verband met teveel corona besmettingen bij tegenstander Nieuwerkerk kon het duel 5 dagen later alsnog afgewerkt worden. In een goed gevulde en sfeervolle sporthal Het Dok konden beide teams over een complete selectie beschikken. Nieuwerkerk bleek geen last van de naweeën van de coronabesmettingen te hebben en had het grootste deel van de wedstrijd het initiatief en de voorsprong. Een voorsprong van 4 punten wist HKC in het eerste bedrijf teniet te doen en met een gelijke ruststand zochten beide teams de kleedkamers op.

Ook in de 2e helft was er lange tijd een voorsprong voor de bezoekers. De grootste marge in deel 2 een verschil van 5 doelpunten. Met een sterke invalbeurt van Sven van Baggum wist HKC, gesteund door haar aanhang, de wedstrijd in het laatste kwartier te kantelen. Met nog 1,5 minuut op de klok en een voorsprong van 2 doelpunten leek HKC de beste papieren te hebben voor de overwinning. Nieuwerkerk toonde nu echter veerkracht en met nog 3 seconden op de klok schoot Niels Stuurstraat vanaf 10 meter de terechte gelijkmaker binnen. Sven van Baggum kreeg in deze slotfase de groene kaart gepresenteerd en moest de wedstrijd voortijdig beeindigen. HKC behoud hiermee haar ongeslagen status. Nieuwerkerk verdubbelde haar puntentotaal naar 2 punten uit 3 duels.

Op dinsdagavond 8 maart opnieuw een thuiswedstrijd in sporthal Het Dok. Unitas uit Harderwijk komt deze avond op bezoek.