De beslissende kruisfinale werd met 2-0 gewonnen
De beslissende kruisfinale werd met 2-0 gewonnen Jesse Maasland

OKK ‘70 Meisjes A stunt op NK volleybal

28 februari 2022 om 13:58 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op zaterdag 26 februari speelde het Meisjes A team van OKK ’70 voor het eerst sinds lange tijd weer eens op de NOJK (Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen) voor een plaats in de halve finale ronde. Met een team dat grotendeels bestond uit meiden van het eerste damesteam, aangevuld met talenten uit de jeugd, beleefde OKK ’70 een historische dag vol spanning en leuk volleybal.

De meiden onder leiding van Roy Kroon en Arriette de Jong begonnen tegen favoriet Donki Sjot uit Den Dungen.Vooral Jeanet van Willigen en Noelle Alblas lieten zien waarom ze in de basis van dit team hoorden en speelden op de top van hun kunnen. Helaas waren er aan de Dungense zijde een aantal hardhitters waar OKK ’70 geen antwoord op had. Met 25-17 en 25-18 werd de eerste poulewedstrijd verloren.

Na een lange pauze, mochten de meiden om 13.00 weer het veld op. Ditmaal tegen Alvoco uit Alkmaar. Op het oog een gelijkwaardige tegenstander. Dit bleek in de praktijk ook zo te zijn. Een superspannende wedstrijd, waar van alles inzat, werd gelijk gespeeld. Met een niet te passeren Lotte de Bruin en met servicekanon Emma Brieffies, zorgde OKK ’70 voor het eerste punt in de poule. De setstanden zeggen genoeg over deze wedstrijd: 26-28 en 26-24.

De laatste wedstrijd werd tegen het nog puntloze VC Bravo gespeeld uit Aalst. In de eerste set serveerde Judith Timmer weer als vanouds. Op Esther Klop stond deze wedstrijd geen maat. Zij mistte vrijwel geen enkele bal en werd mede dankzij deze wedstrijd topscoorder van het toernooi. Ook Maartje Brieffies en Anna Nederveen konden in deze wedstrijd invallen en zelfs enkele punten scoren. Met 25-8 en 25-6 werd aan de opdracht voldaan en konden de meiden zich opmaken voor de allesbeslissende kruisfinale tegen Volley2b uit Bergschenhoek. 

Met toch wel wat gezonde zenuwen en een beetje onder de indruk van de aanvalspower van de tegenstander begonnen de groenen wat met de handrem erop aan de wedstrijd. Maar onder aanvoering van een bijna foutloze Rachel Klop werd alle schroom van ons afgespeeld. Volley2b probeerde van alles, maar de meiden kwamen eigenlijk niet in de problemen. In een flow werd deze loodzware dag naar een goed einde gebracht en met 25- 20 en 25-15 mag OKK ’70 weer eens zeggen dat zij bij de beste 32 teams van Nederland behoren.

De volgende toernooidag, waar een plaats in de finaleronde kan worden behaald (beste 8 van Nederland) vindt plaats op 16 april. 

advertentie
advertentie