Afbeelding
Photo by Robin van Geenen on Unsplash

Nieuw interieur betekent een frisse start

1 maart 2022 om 07:20 Partnercontent

Soms ben je toe aan een iets nieuws. Door middel van het aanbrengen van simpele veranderingen aan je interieur creëer je al snel een nieuwe look in huis. Met deze handige tips kun je snel aan de slag en zie je niets over het hoofd. Denk bijvoorbeeld aan een fris kleuraccent op de muur, nieuwe trendy meubels, of het installeren van een alarmsysteem zodat je spullen meteen goed beveiligd zijn.

Technische verbeteringen

Voordat je met de inrichting aan de slag gaat is het slim om eerst te kijken wat er op technisch vlak verbeterd kan worden aan de woning. Heb je misschien behoefte aan een extra stopcontact of is het tijd om een alarm huis te installeren voor extra veiligheid? Verzamel al deze klusjes voor een moment waarop je ze tegelijk uit kunt voeren of uit kunt besteden aan een klusjesman, zodat al deze zaken in één keer geregeld zijn.

Verander je meubels 

Meubels bepalen de sfeer in huis. Ben je uitgekeken op je oude bank of kast, dan kan het tijd zijn om nieuwe meubels aan te schaffen. Een nieuwe bank in een hippe kleur geeft meteen een nieuwe uitstraling aan je woning. Je kunt er ook voor kiezen om je oude meubels een tweede leven te geven. Bijvoorbeeld door stoelen opnieuw te stofferen of kasten in een andere kleur te verven. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens goed voor je portemonnee.

Speel met kleur

Door een nieuwe kleur op de muren aan te brengen kan je interieur al snel veranderen. Zelfs alleen een deel van een muur in een contrastkleur verven geeft al een gaaf accent aan de kamer. Kijk ook of de gordijnen of andere raambekleding die je nu hebt hangen nog passen bij de look waar je voor wil gaan. Het afstemmen van de kleuren in je interieur is een belangrijk onderdeel van het neerzetten van de juiste sfeer.

Doe oude spullen weg

Heb je meubels, kunstwerken of andere spullen die je echt helemaal zat bent en waar je niets meer mee kunt? Besluit dan om deze weg te doen. Door oude spullen op te ruimen creëer je automatisch meer ruimte in huis en voelt je interieur vaak een stuk lichter. Vraag eens rond of je er een van je vrienden of kennissen blij mee kunt maken. Zo niet, breng de spullen dan naar de kringloopwinkel zodat iemand anders er nog iets aan heeft.  

advertentie
advertentie