Afbeelding

HKC boekt klinkende 30-18 overwinning op Unitas

10 maart 2022 om 19:52 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Met een klinkende 30-18 overwinning op Unitas/Perspectief 1 uit Harderwijk heeft HKC halverwege de competitie de koppositie overgenomen in de Hoofdklasse B-a. Koploper Unitas/Perspectief kwam met veel vertrouwen na 2 overwinningen uit evenzoveel wedstrijden op bezoek in sporthal Het Dok maar moest deze avond haar meerdere erkennen in een ontketend HKC.

Met 4 punten uit 2 wedstrijden was promovendus Unitas/Perspectief 1 voorafgaand aan het duel de toch wel enigszins verrassende ongeslagen koploper. Na twee knappe thuisoverwinningen op respectievelijk Nieuwerkerk en Wageningen stond voor de bezoekers het eerste uitduel op het programma. HKC behaalde na 2 gespeelde wedstrijden 1 wedstrijdpunt minder. Een rechtstreeks duel om de voorlopige koppositie op het programma dus.
De wedstrijd stond onder leiding van het uitstekende arbitrale duo Marco van der Lucht en Rick Voskamp, één van de beste arbitrale duo’s van Nederland welke normaal gesproken hun wedstrijden in de Korfbal League fluiten.

DRUKBEZOCHT In een sfeervolle en drukbezochte sporthal was het HKC wat het beste uit de startblokken wist te komen. Veerle Havelaar bracht met 2 rake schoten de 2-0 op het scorebord. Danny den Dunnen volgde na de verplichte vakwissel dit voorbeeld en verdubbeld de score naar 4-0. Op 4-1 het eerste wapenfeit van de wedstrijd voor Unitas via aanvoerder Mike van Boven. Unitas trainer/coach Marc Houtman neemt hierna al vroeg in de wedstrijd een eerste time-out om zijn ploeg op de rails te krijgen en het ritme van HKC te breken.

HKC is deze eerste helft echter niet af te stoppen en dendert door naar een 8-2 voorsprong. Bij deze tussenstand zijn er nog maar 10 minuten gespeeld. Danny den Dunnen met alweer zijn vierde van de avond en tot dusver de gehele productie van zijn vak en Thomas Hoekstra brengen de stand vervolgens op 9-3.

Bij deze stand al vroeg een wissel aan de kant van Unitas. Daan Reijgersberg verlaat het veld en schutter Noah Bijsterbosch, welke in het shirt van zijn oude club De Meeuwen al eerder op bezoek was in Sporthal Het Dok, neemt zijn plaats in. Met een streak van maar liefst 8 HKC doelpunten op rij van opnieuw Veerle Havelaar 2x, Mark Klop 2x, Corné Troost, Nadhie den Dunnen, Annelies Kop en Danny den Dunnen brengt deze wissel voor Unitas nog niet het gewenste effect. Tussendoor een prachtig verdedigend blok van achteren van Eliza Roest die deze avond weer helemaal “on fire” was.
Unitas trainer/coach Marc Houtman besluit ook zijn tweede time-out in te zetten en brengt Jolien Landman op de plaats van Sabine Verhoef in de wedstrijd.

De 17-3 tussenstand op het scorebord betekend voor HKC een ongekende weelde en voor Unitas een flinke deceptie. In de slotminuten scoren Unitas en HKC nog om en om wat een ruststand van 19-5 oplevert.

TWEEDE HELFT In deel 2 van het duel start HKC met hetgeen waarmee de eerste helft is beëindigd, scoren. Publiekspeler Mark Klop schiet de 20-5 op het scorebord. In de 2e helft een beter Unitas die deze helft ook makkelijker de korf weet te vinden.

HKC blijft wel met Unitas mee scoren en geeft de tegenstander op deze manier geen kans en illusie om terug te komen in de wedstrijd. Op een 24-11 stand nemen de actief coachende Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg hun eerste time-out van de wedstrijd. Unitas besluit in deze fase van de wedstrijd om Annelies Kop en Fenna Zwang verdedigend helemaal vrij te laten.De enige juist oplossing voor deze tactiek, afschieten, wordt door beiden ook gevonden en straffen deze tactiek af.
Een vervelend moment in de wedstrijd de ogenschijnlijk forse blessure voor Ineke de Boer die de wedstrijd dan ook vroegtijdig met een kuitblessure moet verlaten. Een belangrijke kracht voor het team uit Harderwijk welke voor Unitas hopelijk niet lang gemist hoeft te gaan worden.

In de laatste 12 minuten is de scherpte bij de thuisploeg helaas maar begrijpelijk wat verdwenen en komt HKC tot nog maar 2 doelpunten. Invaller Sven van Baggum schiet zo’n 5 minuten voor tijd het 30e en laatste HKC doelpunt op het scorebord. De wedstrijd eindigt in een klinkende 30-18 overwinning voor HKC wat hiermee zoals eerder aangehaald de koppositie in de poule overneemt. De competitie is echter pas op de helft en HKC zal wedstrijd voor wedstrijd verder moeten kijken.

Aanstaande zaterdag het lastige uitduel bij favoriet Nieuwerkerk wat steeds beter in vorm weet te komen. Nieuwerkerk zal moeten winnen om HKC niet uit schootsafstand te zien verdwijnen. Unitas speelt opnieuw een uitwedstrijd in en tegen Wageningen
Het duel zaterdag tussen Nieuwerkerk en HKC opnieuw onder leiding van het arbitrale duo Marco van der Lucht en Rick Voskamp.