Afbeelding
HKC

HKC wint topper in en bij ckv Nieuwerkerk

14 maart 2022 om 09:24 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In het vierde duel van de verkorte zaalcompetitie stond de moeilijke uitwedstrijd bij ckv Nieuwerkerk op het programma voor HKC in een volle sporthal de Kleine Vink in Nieuwerkerk aan de IJssel. Met een 18-20 overwinning trok HKC na een intensief en meeslepend korfbalgevecht uiteindelijk aan het langste eind. Met deze overwinning gaat HKC nu overtuigend aan kop van de ranglijst. De support vanuit de supporters van HKC was weer geweldig.

Het begin van de wedstrijd was voor beide teams nog wat aftasten. HKC begon het duel met de vertrouwde namen in de basisopstelling.
In het eerste aanvalsvak Eliza Roest, Mark Klop, Veerle Havelaar en Fenna Zwang. In het andere vak Danny den Dunnen, Corné Troost, Annelies Kop en Nadhie den Dunnen.
Nieuwerkerk miste in openingsfase twee opgelegde relatief éénvoudige kansen wat de druk welke op dit duel stond ook wel liet zien.
Mark Klop wist als eerste van de avond met een fraai afstandsschot de korf te vinden. Gekoppeld aan Koen Collée, een van de beste verdedigers uit de hoofdklasse, lieten deze mannen fraaie duels zien waarbij Klop vaak als winnaar uit de bus wist te komen.
HKC dacht een aanval later een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de stand te verdubbelen maar Eliza Roest kreeg geen strafworp na een toch onreglementair duel in de rebound. In de 6e minuut de 1-1 en het eerste doelpunt voor Nieuwerkerk door een schot van Niels Stuurstraat. Dani Hoogendoorn schiet Nieuwerkerk hierna snel op een 3-1 voorsprong en de ban lijkt gebroken. Eliza Roest countert zijn direct tegenstander met evenzoveel treffers en brengt de stand weer gelijk. HKC trekt in deze fase het duel naar zich toe en loopt uit naar een 3-9 voorsprong. De laatste fase van de eerste helft is echter voor Nieuwerkerk. Bij HKC hapert de motor in deze fase juist en komt op 7 minuten voor rust voor de laatste maal tot scoren. De 1e helft sterk spelende Dani Hoogendoorn heeft met de 9-10 het laatste wapenfeit van de eerste helft.

De 2e helft zal naar later zal blijken de helft van Nadhie den Dunnen worden. Met verve neemt Nadhie de rol van aanjager over van broer Danny en is met haar doelpunten ontzettend belangrijk voor haar team. Door eerst doelpunten van Annelies Kop en Mark Klop neemt HKC ook in deel 2 het initiatief en een 9-12 voorsprong in de wedstrijd. Beide teams verdedigen goed en strak waardoor het aantal doelpunten in het duel niet heel hoog is. Om en om scorend loopt de wedstrijd met HKC op een voorsprong van 2 of 3 doelpunten verder richting het einde. Met nog 7 minuten te gaan en de stand op 14-17 gaat het duel richting de absolute slotfase. Vier minuten lang scoort HKC in deze slotfase niet maar doet Nieuwerkerk dit wel driemaal en brengt de wedstrijd dus weer volledig in evenwicht, 17-17.
Met eerst een zeer fraaie en knap gemaakte doorloopbal en later een raak afstandsschot is het Nadhie den Dunnen die dan opstaat namens HKC. Nieuwerkerk geeft echter nog niet op en brengt het verschil weer snel terug naar 1 verschil. De vrijgelaten Mark Klop beslist het duel in de laatste minuut koelbloedig en brengt de supporters en de bank in extase. Eindstand 18-20.

HKC speelt zaterdag de uitwedstrijd bij Unitas/Perspectief in Harderwijk. De thuisploeg zal na twee nederlagen op rij voor eigen publiek revanche willen nemen. Vanuit Boven-Hardinxveld zal er weer een bus rijden om HKC fysiek en vocaal te ondersteunen.