Vriendenschaar deelt de punten met koploper Meervogels.
Vriendenschaar deelt de punten met koploper Meervogels. Eigen foto

Vriendenschaar gelijk tegen koploper

20 maart 2022 om 18:41 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM  In poule b van overgangsklasse D was ongeslagen koploper Meervogels afgelopen zaterdag de tegenstander van het nog puntloze Vriendenschaar. Deze ploeg had  na de off-day in de eerste verloren thuiswedstrijd tegen KCR, de daarop volgende twee uitwedstrijden met klein verschil  verloren van Meervogels en Swift. Vriendenschaar achtte zich zeker niet kansloos in deze belangrijke wedstrijd.

Het CABholland team knokte zich na een 8-12 achterstand bij rust in de 2e helft prima terug in de wedstrijd, wat beloond werd met de 1e punt in deze “kleine” competitie.

Bij Vriendenschaar speelde Lieke Brouwer op de plaats van Celine van Meeteren, die deze week ziek was geweest , maar toch een belangrijke rol zou gaan vervullen in deze wedstrijd.

In het eerste deel van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht, om en om scorend was het halverwege de eerste helft 5-5. Meervogels schoot toen binnen enkele minuten 5 maal raak, waar Vriendenschaar slechts een raak schot van Peter Visscher tegenover stelde, waarmee de stand 6-10 werd. En die vier korfpunten achterstand zou tot de rust gehandhaafd blijven. Met nog twee minuten te spelen voor de rust en een stand van 7-12 greep trainer Jorrith Ekelemans in. Celine van Meeterenkwam tijdelijk in het aanvalsvak voor Ilvie Versteeg, met de bedoeling om daarna Krista van Hunnik naar het andere vak te brengen. Maar Celine schoot echter meteen raak en zorgde daarmee voor uitstel van de wissel en de ruststand van 8-12.

TWEEDE HELFT Vriendenschaar begon uitstekend aan de tweede helft, het eerste schot van Christiaan Brouwer was meteen raak gevolgd door een prima vrije bal van Krista van Hunnik. Celine van Meeteren gaf haar korte invalbeurt met haar tweede rake schot glans, want daarna kwam het vervolg van de dubbele tactische wissel die Krista van Hunnik op haar plaats in de aanval bracht. Een prima zet, want niet alleen scoorde Krista in de vijfde minuut de gelijkmaker. Zij werd met haar fanatieke inzet en power de aanjager van het automatiseringsteam in het tweede deel van de wedstrijd.  Een benutte strafworp betekende zelfs 13-12, waarna Meervogels zich herpakte en ook enkele wissels doorvoerde.

Na de gelijkmaker nam de ploeg uit Zoetermeer halverwege de tweede helft na wat discutabele beslissingen an het scheidsrechtersduo weer een tweepunts voorsprong ( 3-15) en moest Vriendenschaar opnieuw aan de bak.

Het fel meelevende publiek zag in de laatste tien minuten van de wedstrijd vooral twee goed verdedigende teams die voor een spannende slotfase zorgden. Aanvoerder Christiaan Brouwer zorgde voor 14-15, waarna Patrick Noordzij met succes in de aanval kwam voor Peter Visscher , want hij zorgde met een ver schot voor de gelijkmaker. Na een gemiste strafworp van Vriendenschaar kwam met nog 2 minuten te spelen Meervogels weer op voorsprong (15-16), waarna de lange Martijn Blokland in de ploeg kwam voor meer reboundkracht. Marijn Bakema schoot met nog een minuut op de klok de gelijkmaker door de korf, waarna beide teams nog een keer de bal in de aanval kregen maar de stand niet meer konden veranderen en met 16-16 tevreden moesten zijn.

KOMENDE WEDSTRIJD CRUCIAAL Door deze uitslag en de grote nederlaag van KCR bij Swift, is de komende wedstrijd van Vriendenschaar tegen KCR (dat nu 1 punt meer heeft) van cruciaal belang. Bij winst is Vriendenschaar veilig, bij verlies zijn er degradatiewedstrijden (uit en thuis) tegen de nr. 4 uit poule a van Overgangsklasse D  en bij gelijk spel krijgt Vriendenschaar nog een kans in de nog in te halen thuiswedstrijd tegen Swift.

De wedstrijd tegen KCR is aanstaande zaterdag om 20.00 uur in sporthal De Fakkel in Ridderkerk, waar gerekend wordt op veel groenzwarte supporters.

De korfpunten werden gescoord door: Krista van Hunnik en Christiaan Brouwer ieder 4 x ,Celine van Meeteren , Marijn Bakema en Peter Visscher ieder 2 x , Ilvie Versteeg en Patrick Noordzij ieder 1 x.