pixabay.com

HKC verliest bij Unitas

20 maart 2022 om 18:47 Overig

HARDINXVEL-GIESSENDAM Dat behaalde resultaten uit het verleden ook in korfballand geen garantie voor de toekomst bieden werd in Harderwijk helaas pijnlijk duidelijk.HKC 1 speelde hier de uitwedstrijd tegen runner-up Unitas/Perspectief 1.

De thuiswedstrijd tegen deze ploeg eindigde nog in een klinkende 30-18 overwinning voor HKC echter deze wedstrijd moesten de 2 punten aan Unitas/Perspectief worden gelaten.Unitas/Perspectief bracht simpelweg meer power in de duels en toonde meer wil om te winnen.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen Unitas/Perspectief miste HKC op de trainingen veel spelers in verband met ziekte.Op zaterdag was iedereen weer voldoende hersteld om aan de start van het duel te verschijnen.HKC begon het duel daarom “gewoon” met de bekende namen.Unitas/Perspectief had er voor gekozen om aanvoerder Mike van Boven, die in Boven-Hardinxveld een moeilijke wedstrijd speelde tegen Danny den Dunnen, deze keer te koppelen aan Eliza Roest.De tegen HKC met een ogenschijnlijk pittige blessure uitgevallen Ineke de Boer was weer hersteld maar begon de wedstrijd vanaf de reservebank.

De eerste score van de wedstrijd en dus de 1-0 door Unitas/Perspectief.Fenna Zwang antwoorde snel met een raak schot, vrijgespeeld na een doorbraak van Veerle Havelaar.Op 2-1 de eerste, en wat later bleek de laatste voorsprong van HKC, na een mooi jumpshot van Danny den Dunnen.Na deze voorsprong voor HKC ook een snel antwoord van Unitas wat de stand weer gelijk trekt.Om en om scorend ook op 3-3 een gelijke stand. Hierna volgen 3 doelpunten op rij voor Unitas/Perspectief en het eerste gaatje van de wedstrijd is een feit.HKC heeft het niet deze eerste helft en Unitas/Perspectief komt steeds meer in haar kracht.Veerle Havelaar brengt met een benutte strafworp het verschil weer terug op 2.Op 7-7 is de stand toch weer in evenwicht en lijkt HKC wat meer in haar spel te komen.

Unitas/Perspectief blijft echter het initiatief houden en met een 10-8 voorsprong kunnen beide teams de kleedkamer opzoeken voor de rust.De minste helft van HKC in deze competitie tot dusver maar slechts een achterstand van 2 punten en dus nog alles mogelijk.

TWEEDE HELFT In de tweede helft ging het weer in grote getalen meegereisde publiek vocaal achter de ploeg staan.HKC leek de schroom hierdoor iets van haar af te schudden maar sprankelend werd het nog steeds niet.
Unitas maakte het door de grote verdedigende druk HKC moeilijk om tot goede aanvallen te komen.Sanne Langendoen werd door Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg het veld ingebracht op de plaats van Corne Troost om voor meer stootkracht te zorgen.De thuisploeg hield de wedstrijd echter in haar greep en was zeker niet van plan deze los te laten.De trucjes en maniertjes van Unitas zijn inmiddels wel bekend maar HKC liet het vandaag gebeuren waardoor de thuisploeg nog meer in de wedstrijd groeide en de voorsprong kon uitbouwen naar 4 doelpunten.Sven van Baggum kwam op de plaats van Eliza Roest en Eliza Roest hierna op de plaats van Sanne Langendoen naast Danny den Dunnen te spelen.In de slotfase toch een opleving van het door BMN De Klerk en Klop Watersport gesponsorde team.HKC begon een inhaalrace en op 19-18 met nog 3,5 minuut op de klok gloort er opeens toch nog hoop op een positief resultaat.De ingevallen Thomas Hoekstra schiet in de opvolgende aanval zonder veel druk van afstand de 20-18 binnen en brengt het verschil weer op 2.HKC lijkt hierdoor definitief geknakt en kan niet nogmaals aanhaken. Unitas speelt het duel zakelijk uit en komt zelf nog tweemaal tot scoren. Mark Klop krijgt in de laatste seconden nog de gele kaart getoond. HKC verliest deze competitie voor de eerste keer.Opnieuw een thuisoverwinning van Unitas/Perspectief nadat eerder Nieuwerkerk en Wageningen in eigen huis waren verslagen.Een overwinning waar niks op af is te dwingen. HKC was zelf niet goed genoeg om aanspraak te maken op de overwinning.

Volgende week zaterdag op de door het KNKV vastgestelde aanvangstijd van 20:00 uur speelt HKC 1 de laatste reguliere wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Wageningen 1.

Wageningen boekte dit weekend een knappe overwinning op Nieuwerkerk waardoor Nieuwerkerk is uitgeschakeld voor een plek bij de eerste 2. Opnieuw kantelt Wageningen in de slotfase een naar het lijkt verloren duel naar een overwinning. HKC liet na goede zaken te doen en zal tegen Wageningen vol aan de bak moeten om een benodigd resultaat te behalen. Unitas gaat de laatste wedstrijd op bezoek in Nieuwerkerk welke ook om 20:00 uur gespeeld zal worden. Zaterdagavond rond 21:30 uur zal duidelijk zijn wel 2 ploegen in een playoff verder zullen strijden voor een promotieplaats richting de KL en voor welke 2 ploegen een playoff met als inzet een plek in de nieuwe tussenklasse het hoogst haalbare is.