Vorig weekend werd alles bij BM van Houwelingen in gereedheid gebracht voor de opvang van de vluchtelingen.
Vorig weekend werd alles bij BM van Houwelingen in gereedheid gebracht voor de opvang van de vluchtelingen. Richard van Hoek

Geschikte locatie in Hardinxveld voor langere opvang vluchtelingen Oekraïne

21 maart 2022 om 16:55 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdagmiddag 19 maart is de groep vluchtelingen uit Oekraïne vanuit de bron verplaatst naar het gebouw van BM van Houwelingen aan de Hakgriend in Hardinxveld-Giessendam.

De opvang in de bron was crisisopvang en bedoeld voor opvang van enkele dagen. Voor opvang van een langere termijn is het kantoor van BM Van Houwelingen geschikt gemaakt. Voornamelijk door de inzet van ondernemers en vrijwilligers. Hier is meer privacy, een huiskamer, wasgelegenheid en een koelkast. Deze opvang biedt plek aan ongeveer 50 vluchtelingen om langer te kunnen verblijven. 

De gemeente vindt het belangrijk om de vluchtelingen goed op te vangen. Samen met vrijwilligers dragen ze dag en nacht zorg voor de vluchtelingen. De Oekraïners mogen zich vrij bewegen in Nederland. De kans is aanwezig dat de inwoners van Hardinxveld de Oekraïners in het dorp tegen komt. De gemeente vraagt om de vluchtelingen rust en ruimte te geven. Burgemeester Dirk Heijkoop: ,,Het is belangrijk dat de vluchtelingen hier de hulp, zorg en rust gaan krijgen die ze nodig hebben.”

NOG EEN GESCHIKTE LOCATIE Ondertussen wordt er nog hard gewerkt aan het voormalige kantoorgebouw van Bouwbedrijf Stout, dat de nieuwe eigenaar beschikbaar stelt. Ook dit gebouw wordt beschikbaar gemaakt voor de opvang van de langere termijn. De verwachting is dat dit gebouw binnenkort in gebruik kan worden genomen. 

De vluchtelingen kunnen worden geholpen door bijvoorbeeld het inleveren van spullen. Er is al veel ingeleverd. Kijk op de pagina Spullen voor vluchtelingen op de site van de gemeente of volg socials van de gemeente voor nieuwe inzamelingsacties. 

Vragen over de crisisopvang kunnen worden gesteld bij het crisisteam. Mail naar crisisorganisatie@hardinxveld-giessendam.nl

advertentie
advertentie