Dames 1
Dames 1 OK

Revanche voor OKK’70 dames 1

22 maart 2022 om 14:33 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM De volleybaldames van OKK’70 hebben de afgelopen tijd zeker niet stilgezeten. Er werden in de afgelopen weken wel drie wedstrijden geschrapt en verplaatst door diverse redenen, maar nu is de herstart van de competitie dan echt begonnen.

Op zaterdag 19 maart stond de wedstrijd gepland tegen Volley Meerkerk, uit in Meerkerk. Thuis verloren de dames uit Hardinxveld met een zure 3-1. Dit verlies werd weken gevoeld, dus ze waren enorm gebrand om het met winnend resultaat naar huis te gaan.

In de eerste set lukte het Meerkerk om telkens op voorsprong te komen, waardoor OKK’70 van alles probeerde, maar toch aan eigen kant veel kleine fouten maakten. Nog niet geheel in de wedstrijd, werd de eerste set toch weggegeven met 25-19.

Er werden veranderingen aangepast in de verdediging, er kwamen nieuwe frisse speelsters uit de selectie in het veld en zo startte het begin van de stijgende lijn van de wedstrijd. Er kwamen mooie passes uit, er werden ballen gered vanuit het achterveld en er werd door vrij spelen gescoord met harde aanvallen en geplaatste ballen van onder andere Merel den Hertog en Rachel Klop. De tweede, maar ook derde, set werden gewonnen met beide 19-25.

Afspraken werden gemaakt, de blik werd opnieuw op het doel van revanche gezet voor het verliezen van de vorige keer en iedereen was nodig. Met name op de service van Hanna en Judith Timmer had Meerkerk geen antwoord. In een korte set waar Meerkerk maar op 13 punten kon komen, lieten de Hardinxveldse dames zien waarom ze vandaag waren gekomen: de winst mee te nemen naar Hardinxveld.

Vrijdag 25 maart staat er om 21:30 uur weer een nieuwe thuiswedstrijd gepland, ditmaal tegen de nummer 2: AVVA uit Ameide. De uitwedstrijd werd met een strakke 4-0 gewonnen.