Afbeelding
pixabay.com/Pexels
Uit Het Kompas

Een briefkaartje is voldoende...

23 maart 2022 om 16:05 Historie

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam zoekt maandelijks leuke berichtjes uit Het Kompas van zo’n dertig, veertig of vijftig jaar geleden. De ene keer is het een advertentie, de andere keer een opvallend nieuwsbericht.

In maart 1972 kondigde de redactie van Het Kompas aan te willen starten met het plaatsen van (bijna) gratis ‘advertenties’. Het werd een doorslaand succes. Al spoedig werd wekelijks een pagina gevuld met ‘vraag en aanbod’.

Een briefkaartje is voldoende…

“Te koop: een stalen roeiboot, z.g.a.n. Naam, straat.” Wanneer u inderdaad een roeiboot te verkopen hebt, dan is een briefkaart aan “Het Kompas” voldoende om deze aanbieding in ruim 6500 gezinnen te brengen. Voor een paar gulden krijgt u ook gretige kopers voor de kinderwagen, die bij u hinderlijk in de weg staat.

Personeel gevraagd, hulp aangeboden, woningruil, brommer te koop, kortom de meest uiteenlopende zaken kunnen via “Kompasjes” worden afgehandeld.

Steekproeven, die wij in de afgelopen weken hebben gehouden, hebben overduidelijk aangetoond dat bijna alle kleine advertenties succes hadden. Op en aangeboden kinderwagen meldden zich zelfs 13 kopers; een bromfiets werd binnen één dag na verschijning al bereden door de nieuwe eigenaar. Een advertentie met brieven onder nummer bracht tientallen reacties. Probeer het ook eens: Een briefkaartje is voldoende en als u telefoon hebt: via no, 2087 wordt uw aanbieding genoteerd!

advertentie
advertentie