Man van de wedstrijd Peter Visscher
Man van de wedstrijd Peter Visscher Wim v.d.Pijl

Vriendenschaar wint korfbalthriller

27 maart 2022 om 18:59 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de bomvolle sporthal in Ridderkerk hebben thuisploeg KCR en Vriendenschaar er voor het publiek een korfbalspektakel van gemaakt, waarbij de Hardinxvelders in de slotfase de overwinning uit het vuur sleepten. Bij Vriendenschaar, dat zich daardoor in veiligheid heeft gespeeld , was er wel een domper door het net voor de rust uitvallen van topschutter en aanvoerder Christian Brouwer met een zware achillespees blessure , nadat hij in de 1e helft zijn ploeg met 5 treffers goed op weg had geholpen. Het CABholland-team knokte zich in de 2e helft over deze tegenslag heen en wist na een hectische 2e helft door de man van de wedstrijd Peter Visscher in de laatste minuut een 23-24 overwinning te behalen.

Het werd een wedstrijd op het scherp van de snede met 2 teams die er vol voor gingen, wat onder andere tot uitdrukking kwam in het groot aantal strafworpen ( 15 ) die de goed leidende scheidsrechter Watermulder heeft gegeven. De KCR aanhang was in grote getale aanwezig , maar werd vocaal overtroefd door de vele Vriendenschaar supporters die hun team geweldig steunden. KCR kwam binnen 2 minuten met 2-0 voor, maar daarna werd Vriendenschaar de bovenliggende ploeg , die eerst gelijk maakte en steeds op voorsprong kwam.. Na 5-5  in de 10e minuut en 11-11 in de 20e minuut, nam Vriendenschaar in de slotfase van de 1e helft weer de voorsprong, waarbij Peter Visscher goed profiteerde van het extreem achterverdedigen van zijn tegenstanderschoten met 2 rake korte schoten. De ruststand werd 12-14, waarbij in de laatste minuut  Christian Brouwers zwaar geblesseerd uitviel waardoor Vriendenschaar haar topschutter de rest van de wedstrijd moest missen.

Met Rick Molenaar in de ploeg moest trainer Jorrith Ekelmans zijn aangeslagen ploeg tactisch aanpassen. Julian Voorwinden wisselde van vak en ook Patrick Noordzij werd regelmatig aanvallend in de ploeg gebracht,  Na de pauze vergrootte Peter Visscher de marge naar 4 punten. Om en om scorend was het halverwege de 2e helft 15-19 . KCR kwam echter met 3 rake schoten in 2 minuten terug naar 18-19. Om en om scorend behield Vriendenschaar vooralsnog de voorsprong, maar 5 minuten voor tijd kwam KCR langszij (21-21) .In de hectische slotfase kwam KCR als eerste op voorsprong ( genivelleerd door Patrick Noordzij) en nog een keer op 22-23,  maar Anne Timmer benutte koel haar strafworp en in de zenuwslopende laatste minuut was het Peter Visscher die met een raak afstandsschot voor de overwinning zorgde.