Afbeelding
Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam

‘Met mevrouw Króó-oon’: nieuwe uitgave van de Historische Vereniging

30 maart 2022 om 07:31 Historie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Bij de Historische Vereniging zitten ze duidelijk niet stil. Nadat in het najaar een publicatie is verschenen over de voedseltochten van ds. Van der Poel, verschijnt er op vrijdag 1 april een volgend boekje. Ditmaal geschreven door Liesbeth Leenman-Kroon en Jolijn de Rooij-Kroon. Een boekje vol herinneringen aan hun bijzondere moeder, Janny Kroon-Brouwer.

Hoewel allemáál bijzonder, sommige vrouwen zijn het toch extra. En deze vrouw heeft een paar dochters voortgebracht die al net zo bijzonder zijn. Samen hebben ze op liefdevolle wijze hun herinneringen opgeschreven aan hun -vorig jaar overleden- moeder.

‘Onze moeder wilde te allen tijde anders zijn dan iedereen, vooral niet standaard. Mama wenste origineel te zijn. En warempel: ze wás het’.

Het is een bundel geworden vol anekdotische herinneringen, die een blik werpt op het alledaagse leven van drie zusjes en hun moeder in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Verhalen die wellicht deels of ten dele herkenbaar zijn en bij velen voor een milde glimlach zullen zorgen.

Wie Janny Kroon-Brouwer heeft gekendzal dit boekje inderdaad lezen met een glimlach van herkenning. De soms wat dromerige en niet altijd even praktische Janny Brouwer, was getrouwd met een man die haar goed aanvulde: de broodnuchtere Jacob Kroon.

Hoewel met lichte toets geschreven is dit boekje een schriftelijk monument voor deze liefdevolle vrouw. En zeker ook voor haar man die haar de kans gaf om te zijn wie ze was.

Het boekje, getiteld ‘Met mevrouw Kroo..oon!’ wordt bezorgd bij alle leden van de Historische Vereniging en is voor €12,50 te koop in het Historisch Informatiecentrum, Peulenstraat 243 (zaterdagmorgen 10:00-12:00 uur), museum De Koperen Knop, Binnendams 6, boekhandel Rinnah, Peulenstraat 245 en boekhandel Ritmeester, Rembrandstraat 29.

advertentie
advertentie