Wim Kalis in diep gepeins tegen Adiatu Adesoji Ibrahim
Wim Kalis in diep gepeins tegen Adiatu Adesoji Ibrahim Piet Trapman

De Waarddammers naar ereklasse

4 april 2022 om 16:23 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Waarddammers hebben zaterdag een unieke prestatie neergezet door te promoveren naar de Ereklasse. De Alblasserwaardse dammers zullen volgend seizoen uitkomen op het hoogste niveau van Nederland, waar ze de absolute wereldtop zullen tegenkomen.

Na een sterk seizoen in de Hoofdklasse werd onder leiding van kopman Wim Kalis op overtuigende wijze de eerste plaats bemachtigd. Op een respectabele afstand van 3 punten eindigde Heijmans Excelsior uit Rosmalen en op 5 punten eindigde O20 uit Amsterdam. Van de 10 wedstrijden die het afgelopen seizoen gespeeld zijn, verloren De Waarddammers slechts één wedstrijd, de rest werd winnend afgesloten. De Hardinxveld-Giessendamse bijdragen in de punten werden dit seizoen geleverd door de basisspelers Wim Kalis (topscorer), Peter de Hek en Peter Hartog en de invallers Wim Verschoor en Piet Trapman.

SUCCESFORMULE De Waarddammers is een vereniging die is ontstaan uit een samenwerking van diverse damverenigingen uit de regio Alblasserwaard. Deze verenigingen hebben de eigen identiteit behouden met eigen clublocaties en interne competities, maar hebben de krachten gebundeld voor de nationale competitie. Dit heeft één van de grootste damorganisaties van Nederland opgeleverd. Vaste thuislocatie is gebouw Diakonia in Bleskensgraaf. De Waarddammers spelen in de Nationale Competitie met vier teams op verschillende niveaus. Dit zorgt er voor elke speler op eigen niveau kan dammen. Er is zelfs een jeugdteam waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van jong damtalent.

WERELDTOP Voor de meeste spelers wordt het een primeur om in de Ereklasse uit te komen. Ze zullen hierbij betaalde dammers en ook de echte wereldtop tegenover zich krijgen, zoals regerend wereldkampioen Roel Boomstra en de oud-wereldkampioenen Harm Wiersma, Wladimir Wirny en Alexander  Shvartsman. De Alblasserwaardse hersenen zullen het zwaar te verduren krijgen, zeker als je bedenkt dat partijen op dit niveau niet zelden langer dan 5 uur duren.

Meer weten over het dammen of lid worden van een damvereniging? Neem dan contact op met Wim Kalis (06-38900235).

advertentie
advertentie