Duo Ed& Bas
Duo Ed& Bas amateur

Kracht van muziek bij mensen met dementie in het Alzheimercafé

14 april 2022 om 16:11 Activiteiten

BOVEN-HARDINXVELD Muziek is voor iedereen. Ook voor mensen met dementie. Juist voor hen kan muziek veel betekenen, want door muziek komen er herinneringen naar boven, het helpt te ontspannen of juist even op te vrolijken. 

Ed van Dijk, muziektherapeut en Bas van der Sijde, geestelijk begeleider, vertellen tijdens het Alzheimercafé welke effecten muziek heeft op mensen met dementie. Zingen, muziek maken of samen muziek luisteren activeert het brein en verbetert de stemming, het leidt af op stressvolle momenten waardoor het gedrag beïnvloed wordt. Vanuit de positieve stemming en de rust is het gemakkelijker om contact te maken, gesprekken of andere dingen te ondernemen.  Door muziek dagelijks toe te passen, kan het welbevinden en de kwaliteit van leven voor de mensen met dementie, worden verbeterd.

Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, professionals en belangstellenden en organiseert iedere vierde woensdag van de maand een bijeenkomst op wisselende locaties binnen Hardinxveld-Giessendam

Vanwege Koningsdag vindt het Alzheimercafé nu plaats op woensdag 20 april. Iedereen is welkom in Woon-zorgcentrum De Lange Wei, ingang Kon. Wilhelminastraat 72 in Boven-Hardinxveld.

De bijeenkomst is van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis

advertentie
advertentie