Teleurstelling bij HKC om verlies finale.
Teleurstelling bij HKC om verlies finale. Richard van Hoek

HKC verliest finale in Hoofdklasse

18 april 2022 om 10:45 Korfbal

DORDRECHT HKC 1 heeft helaas de finale van de Hoofdklasse verloren. In een uitstekend georganiseerde finale bij DeetosSnel was Unitas/Perspectief na 50 minuten de terechte winnaar. In een finale die kwalitatief nooit een hoog niveau haalde speelde HKC helaas één van de minste wedstrijden van het seizoen. Zeker de verdienste van Unitas maar HKC mag dit ook bij zichzelf zoeken. Kwalitatief hoogstaand was het dus niet, maar spannend zeer zeker. Beide supporterskampen zorgden ook voor een echte finalesfeer.

In het begin van het duel het initiatief bij Unitas met HKC op het vinkentouw. HKC nam langzaam maar zeker dit initiatief over met een belangrijke invalbeurt voor Sven van Baggum. Met een magere 6-8 voorsprong voor HKC bij rust voor beide teams nog alles mogelijk.

In het begin van de 2e helft blijft HKC de overhand in het duel houden zonder nog steeds niet groots te spelen. Met een 12-8 voorsprong en nog 15 minuten op de klok lijkt HKC goede papieren te hebben voor het gewenste resultaat.

Hierna gaat voor HKC alles mis en maakt Unitas 8 doelpunten op rij en draait in het laatste kwartier de wedstrijd helemaal om. HKC komt simpelweg te weinig tot scoren om aanspraak te maken op de winst. Unitas promoveert door dit resultaat naar de Korfbal League. Nogmaals van harte gefeliciteerd.

HKC mag starten aan een nieuwe play-off serie. Tegenstander de nummer 9 uit de KL Groen-Geel uit Wormer. De winnaar van de best of three speelt komend seizoen in de KL. Dinsdag al wedstrijd nummer 1. Na de finale van afgelopen zaterdag en het paasweekend geen ruimte in de planning om te trainen en voor te bereiden op dit extra vervolg van de zaalcompetitie. Groen-Geel speelde op 2 april voor het laatst en kan uitgerust aan de reeks beginnen. HKC begint deze serie als underdog. Groen-Geel als uitgesproken favoriet.