Afbeelding
Muziekvereniging EMS

EMS geeft uitwisselingsconcert met jubilerende slagwerkgroep

10 mei 2022 om 07:33 Muziek

BOVEN-HARDINXVELD De slagwerkgroep van EMS geeft vrijdag 13 mei een uitwisselingsconcert met slagwerkgroep Symphonia uit Hoogblokland. Samen zullen zij een afwisselend programma ten gehore brengen met melodische slagwerkwerkinstrumenten. De locatie van dit concert is het partycentrum ’t Hart aan de Nassaustraat 6 in Boven-Hardinxveld.

Slagwerkgroep Symphonia werd in 1962 opgericht als drumband en maakt onderdeel uit van Muziekvereniging Symphonia uit Hoogblokland. Naast de slagwerkgroep bestaat de vereniging uit een fanfare en een leerlingenorkest. Op 3 mei 2022 bestond de vereniging 100 jaar en dit vieren zij gedurende het jaar met diverse activiteiten, waaronder het grote jubileumconcert een week na het uitwisselingsconcert op 21 mei.

Muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk werd op 29 juni 1945 opgericht door het samenvoegen van twee muziekverenigingen, “Crescendo” uit Boven-Hardinxveld en “Tempo” uit Giessendam. In de jaren na de oorlog werd de drumband (nu slagwerkgroep) gevormd. Naast de slagwerkgroep heeft de vereniging ook een twirlgroep.

EMS en Symphonia hebben zich beiden in de afgelopen jaren doorontwikkeld van drumband tot slagwerkgroep. Als slagwerker speel je op bijvoorbeeld de kleine trom (snaredrum), de grote trom, pauken, tamboerijn, castagnetten, woodblock en triangel. Maar daarnaast ook op melodische percussie-instrumenten zoals de xylofoon, marimba of vibrafoon. En ook op een bongo, conga, djembé, timbales, shakers of cowbell. Een groot deel van deze instrumenten zal ingezet worden door beide slagwerkgroepen.

De slagwerkgroep van Symphonia staat onder leiding van Bert Slingerland en de slagwerkgroep van Muziekvereniging EMS staat onder leiding van Martin de Greef.

De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis.

Info: www.emshardinxveld.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie