Afbeelding
pixabay.com/zollerkmd

Kampioenschap River Trotters dames 1 niet meer volledig in eigen hand

9 mei 2022 om 14:54 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Afgelopen zaterdag mochten de basketdames van de Hoek en Blok formatie aantreden in en tegen Amsterdam, de huidige nummer 2 van de competitie. De thuiswedstrijd werd met 2 punten gewonnen, dus van tevoren wisten de dames al dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden.

De wedstrijd werd gestart met Karin, Joella, Lisanne, Esmey en Joyce. De dames van River Trotters kwamen goed uit de startblokken, onder andere door twee mooie scores van Joyce, en liepen uit naar een voorsprong van 0-7. Jammer genoeg kwam Amsterdam snel terug en was de score weer gelijk. Meteen werd duidelijk dat ze veel energie moesten steken in de wedstrijd.

Ondanks de goede start van de River Trotters dames, nam Amsterdam al vrij snel de voorsprong over. Hierdoor gingen ze de rust in met een achterstand van 10 punten, 33-23. Ondanks de achterstand, was alles nog mogelijk.

Na een korte peptalk van coaches Davor en Rudy, begonnen de Hardinxveldse dames vol goede moed aan het derde kwart. Met twee mooie scores van Joella, konden ze de achterstand verkleinen tot vijf punten. Maar helaas scoorden Amsterdam steeds te makkelijk, waardoor de achterstand weer groter werd. Het derde kwart werd daardoor afgesloten met een achterstand van 50-39.

In het vierde kwart werd nog geprobeerd dichterbij Amsterdam te komen. Jammer genoeg konden de dames van de Hoek en Blok formatie niet meer terugkomen in de wedstrijd. De wedstrijd werd verloren met 68-53.

Ondanks het verlies, staan de River Trotters nog steeds bovenaan, maar toch ligt de strijd om het kampioenschap weer open.