Sem
Sem Jan van Arckel

Jan van Arckel nieuwelingen naar districtscompetitie Col du Vam

9 mei 2022 om 15:47 Wielrennen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Dit weekend mochten Jan van Arckel nieuwelingen Joris Peursum en Sem van Wijngaarden (beiden Hardinxveld-Giessendam) deel uitmaken van het districtsteam Zuid-Holland. Deze tweedaagse werd gehouden op en rond de VAM-berg. Zaterdagochtend werd er gestart met een klimtijdrit van 5,4 km, waar natuurlijk een pittige klim in zat. Joris en Sem trapten de benen uit hun lijf en reden naar een 32e en 28e plek.

In de middag reden de jongens een criterium van ruim 50 km (22 ronden) met ook hier weer een pittige klim. Deze wedstrijd reden de jongens, voor de herkenbaarheid in het peloton, in de shirts van RWC Ahoy. Vanaf de start werd er gelijk hard gekoerst, waardoor het een heuse afvalrace werd bij elke beklimming. Joris moest met rugklachten de strijd staken en Sem finishte als 22e.

Zondag 9 mei stond voor de renners een omloop van 78 km op het programma op en rond de VAM-berg. Ook hier werd er vanaf de start hard gereden. Na een aantal ronden ontstond er een kopgroep van 10 man. Joris en Sem volgden in het peloton. Hier werd geprobeerd de koplopers bij te halen. Dit lukte helaas niet. Door het hoge tempo dunde het peloton verder uit. Sem finishte in het peloton en bemachtigde een 16e plek. Joris finishte als 36e.

Joris
advertentie
advertentie