partcentrum 't Hart
partcentrum 't Hart Google maps

Markt om initiatieven aan ruimten te koppelen

10 mei 2022 om 16:50 Economie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Organisaties of particulieren die activiteiten willen organiseren maar daar geen ruimte voor hebben, kunnen zaterdagmiddag 21 mei terecht in partycentrum ‘t Hart om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dan wordt een soort markt gehouden waarbij eigenaren van panden waar activiteiten mogelijk zijn zichzelf aanbieden.

door Ward den Besten

Het idee is ontstaan naar aanleiding van een burgerinitiatief voor een buurthuis in Boven-Hardinxveld. De gemeente is al langer met de Activiteitengroep Boven-Hardinxveld in gesprek over zijn wens voor een eigen buurthuis. De gemeente wil echter geen nieuw vastgoed aantrekken en ziet liever dat de groep binnen de bestaande (particuliere) faciliteiten in Hardinxveld een onderkomen vindt.

Om ze daarbij te helpen, evenals anderen die activiteiten willen organiseren maar daarvoor niet zelf een ruimte hebben, organiseert de gemeente een zogenoemde activiteiten- en locatiemarkt. Daar kunnen de organisatoren terecht om hun vragen te stellen en wensen te delen met degenen die wel een locatie hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om partycentrum ‘t Hart zelf of sporthal ‘t Dok. Ook zijn er afgevaardigden van zeker twee kerken die middag aanwezig.

VERBINDEN ,,We willen de organisatoren en gebouweigenaren met elkaar verbinden met een soort markt. Een vraag- en aanbodmarkt”, legt wethouder Jan Nederveen uit. De organisaties wordt gevraagd ,,te vertellen wat voor activiteiten ze hebben en wat voor ruimte ze nodig hebben’’. De bedoeling van de markt is volgens Nederveen om te kijken of ze aan een bepaalde locatie te ,,matchen’’ zijn. ,,De ene locatie leent zich meer voor het een dan het ander’’, aldus de wethouder.

De Activiteitengroep Boven-Hardinxveld heeft twee jaar geleden om een eigen onderkomen gevraagd en daarvoor een burgerinitiatief ingediend. Het burgerinitiatief is destijds door meer dan 450 mensen ondertekend. Vorig jaar is de groep al meegedeeld dat een eigen pand geen optie is. De gemeenteraad stemde in september in met een voorstel van het college om de initiatiefnemers te ondersteunen in hun zoektocht naar een plek om activiteiten te kunnen ontplooien.

De activiteiten- en locatiemarkt is volgende week zaterdag en begint om 14.00 uur.

advertentie
advertentie