Afbeelding
Esther Coumans

Gemeente en provincie pakken samen de handschoen op

13 mei 2022 om 13:55 Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Wethouder Trudy Baggerman van Ruimtelijke Ordening/Wonen en Anne Koning van de Gedeputeerde Staten hebben samen het goede gesprek gevoerd over de woningbouwontwikkeling in het ‘t Oog in Hardinxveld-Giessendam. Het gesprek werd gehouden naar aanleiding van de door de provincie ingediende zienswijzen op ‘t Oog Fase 1 en de reactie ten aanzien van de doorontwikkeling van ‘t Oog Fase 2. De uitkomst van het gesprek is positief. Trudy Baggerman: ,,We hebben een goed gesprek met elkaar over de verschillende inzichten gehad en we pakken samen de handschoen op.”

De provincie diende onlangs een zienswijze in op het bestemmingsplan ‘t Oog Fase 1. De provincie heeft aangegeven (nog) niet in te kunnen stemmen met de plannen. Trudy Baggerman: ,,We gaan de komende tijd meer met elkaar in gesprek, waarna ik hoop en verwacht dat we er samen uit gaan komen en we verder kunnen met de plannen voor ‘t Oog Fase 1.”

DE DEUR STAAT OPEN Ook over ‘t Oog Fase 2 werd gesproken. In de reactie op het woningbouwprogramma van de regio gaf de provincie aan geen toekomst te zien in ‘t Oog Fase 2. Mede vanwege het ontbreken van de financiële middelen voor de mobiliteitsmaatregelen. ,,Uit het gesprek met de gedeputeerde bleek dat de zaak genuanceerder ligt. Inderdaad, de provincie ziet op dit moment geen heil in de plannen voor ‘t Oog Fase 2, maar de deur staat wel open voor de ontwikkeling van ‘t Oog,” aldus Trudy Baggerman. Een mooi gegeven voor de gemeente die graag wil meewerken in het gewenste veel en snel bouwen van de provincie.

De gemeente en provincie hebben afgesproken elkaar meer, beter en eerder op te zoeken. ,,We hebben beiden de wens om snel en veel te bouwen. We moeten elkaar nog wel vinden in het type woningen dat gebouwd wordt. Daarin verschilt het beleid van de provincie met die van onze gemeente en regio Drechtsteden. Desondanks ben ik blij met de kanteling die het gesprek van vandaag heeft laten zien. Nu gaan we samen verder, zodat we kunnen gaan bouwen voor iedereen die zo dringend een huis nodig heeft,” besluit Trudy Baggerman.

advertentie
advertentie