Kopbal van Hardinxveld op doel van DFC
Kopbal van Hardinxveld op doel van DFC Teus Stam

Hardinxveld laat het afweten door verlies in uitwedstrijd

16 mei 2022 om 09:08 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de strijd bovenin de ranglijst heeft Hardinxveld het in de uitwedstrijd tegen middenmoter DFC behoorlijk af laten weten. Nadat in de afgelopen week trainer Richard den Ouden op non-actief werd gesteld, boekte Hardinxveld in het midweekse programma een monsterzege door thuis met maar liefst 9-0 te winnen van Dilettant.

Ook in de uitwedstrijd van zaterdag bij DFC zag de tijdelijk vervangende coach John Hopstaken dat Hardinxveld een prima start maakte. Na een schot van Lex de Gier over de kruising kreeg ook Robin Peursem een vrije schietkans net buiten de 16 meter, maar die tikte de doelman knap corner. Na een half uur spelen was het wel raak uit een hoekschop van Robin de Kok. In de drukte voor het doel tikte Sander de Boon de 0-1 voor Hardinxveld over de doellijn.  In het restant van de eerste helft gaf Hardinxveld de voorsprong uit handen. Na balverlies van Lex de Gier aan de zijlijn en een misgreep van doelman Sidney Batenburg kwam DFC op gelijke hoogte. Met nog een paar minuten te gaan voor de pauze gaf Hardinxveld ook de 1-1 uit handen, toen DFC na een vlotte combinatie de 2-1 binnen schoot. Ondanks veel balbezit lukte het Hardinxveld niet om het spel in de tweede helft weer naar zich toe te trekken. De combinaties op het snoeiharde en hobbelige veld leverden veelal balverlies op. Uit een goed lopende aanval na een uur wedstrijd kreeg DFC een vrije schietkans voor het doel en maakte er 3-1 van. De thuisclub consolideerde die voorsprong eenvoudig tegen Hardinxveld, dat niet tot een serieus tegenoffensief kwam. Met nog een kleine tien minuten te spelen strafte Aron Eijkelboom balverlies van de thuisclub wel af met de 3-2. Daarmee kwam de beleving terug bij Hardinxveld en leverde dat nog een spannende slotfase op. Een pegel van invaller Aldo Tagliasacchi teisterde de lat en een gevaarlijke volley richting de kruising van Collin de Kok tikte de DFC doelman knap corner. Het was te weinig en te laat voor Hardinxveld om er toch nog een punt aan over te houden. Door dit verlies en de winst van de nummers één en twee, De Alblas en Alblasserdam, haakt Hardinxveld af in de titelstrijd, en mag slechts hopen dat alles nog goed valt voor de overname van een periode.

Na weer een midweekse inhaalwedstrijd op dinsdag bij Alblasserdam speelt Hardinxveld zaterdag 21 mei thuis tegen Perkouw. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.