Dames 1 kampioen na spannende wedstrijd in Diemen
Dames 1 kampioen na spannende wedstrijd in Diemen Kees Huisman

River Trotters Dames 1 kampioen

24 mei 2022 om 14:33 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er vele scenario’s voorbijgekomen; ‘wanneer zijn we kampioen, winnen/verliezen, wat gaan de andere tegenstanders in de competitie doen’. Het was een spannende zaterdag voor de Hardinxveldse basketbaldames, met op het programma de uitwedstrijd tegen Blue Stars in Diemen.

Op de afwezige Esmey en de geblesseerde Marion en Samantha na was iedereen aanwezig, klaar om te knallen. Al gauw blijkt dat de zenuwen aanwezig zijn in het 1e kwart. Een trage omschakeling en veel rommelig aanvalspel leidde tot een flinke achterstand, 20-5 is de stand na het 1e kwart.

In het 2e kwart moesten ze dus aan de bak, werd de verdediging scherper en door een paar mooie schoten kwamen ze weer wat dichterbij. De Hardinxveldse River Trotters lijken hun felheid weer terug te krijgen en bleven strijden voor ieder puntje, dit leidde tot een achterstand van twee punten met rust.

In het 3e kwart was het wat ongezellig op het veld. Iedereen bleek een tikkeltje te fanatiek, zowel op de tribune als op het veld. Nadat alles weer een beetje rustig was geworden begonnen de Hardinxveldse dames pas echt te basketballen en konden ze een voorsprong opbouwen van 7 puntjes.

Begin 4e kwart kregen ze te horen dat Waldric (de concurrent voor het kampioenschap) verloren had. En dat betekende als de River Trotters zouden winnen, ze kampioen zouden zijn. De voorsprong was ondertussen wat kleiner geworden en het bleef uiteindelijk spannend tot de laatste seconde. Uiteindelijk wonnen ze met 2 punten verschil; Eindstand 66-68.

Blijven knokken, hard werken en vertrouwen in elkaar heeft De Hoek en Blok dames uiteindelijk de winst doen behalen met als beloning het kampioenschap. Knappe prestatie na een moeilijk seizoen met veel blessures. Positiviteit naar elkaar en bemoedigende woorden van de coaches bleken keer op keer te helpen naar mooie (nipte) overwinningen. Het feestje werd gevierd in de kleedkamer.